IŞİD'in Ulukışla katliamında 3 müebbet hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

IŞİDin Ulukışla katliamında 3 müebbet hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 14:24

IŞİD'in Ulukışla katliamında 3 müebbet hapis istendi

Haberin Devamı

Uğur MART- Ali KADI- Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA) - IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Türkiye'de düzenlediği ilk kanlı eylem olarak kayıtlara geçen Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ndeki silahlı saldırı davasında mütalaasını veren savcı sanıkların 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.
Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında mütalaasını veren savcı, yabancı uyruklu IŞİD'liler Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri için ilk iddianamede olduğu gibi 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, aralarında taksi şoförü K.Ö.'nün de bulunduğu tutuksuz 4 sanığın beraatlarını istedi. Mütalaanın okunmasının ardından mahkeme heyeti, bulundukları cezaevinden SEGBİS ile Niğde'ye bağlanan IŞİD'li sanıklara, duruşmaya katılma istekleri olup olmadığını sordu. Sanıklar yanıt vermedi. Savcılık mütalaası tercümesinin yapılarak sanıklara verilmesi kararlaştırılıp, duruşma karar için 15 Haziran'a erteledi.
2 YILDIR YARGILANIYORLAR
IŞİD'in Türkiye'deki ilk kanlı eylemi olarak bilinen saldırı 20 Mart 2014'te Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde meydana geldi. K.Ö.'nün yönetimindeki taksi ile İstanbul'a gitmek üzere Hatay'dan yolan çıkan Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri, Ulukışla-Adana Otoyolu'nun Gedeli viyadüğündeki rutin yol kontrolünde taksiyi durdurmak isteyen güvenlik güçlerine otomatik tüfeklerle ateş açarak Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki bir kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçtı.
Çatışmada yaralan ve tedavi için Eminlik Köyü'ndeki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na giden teröristlerden 2'si burada, diğeri de Köşkönü Köyü'nde yakalandı. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 kalaşnikof tüfek, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi. Savcılık iddianamesinde IŞİD terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen ve Ankara'ya gönderilen teröristler, sorgularının ardından sevk edildikleri Ankara 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Fuad Mövsümöv de gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!