IŞİD'in petrol baronu dolar sayarken görüntülenmiş!

Güncelleme Tarihi:

IŞİDin petrol baronu dolar sayarken görüntülenmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 11:39

IŞİD'in petrol ticaretini yürüttüğü bilinen ve 2015'te öldürülen Ebu Seyyaf'la ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı. Fotoğrafta Ebu Seyyaf, petrolden kazanılan dolarları sayıyor.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİD'in ilk kez petrol ticaretinden kazandığı paralarla görüntüleri ortaya çıktı. Bir operasyonda ele geçirilen fotoğraflarda IŞİD'in petrol ticaretini yürüten kişi olarak bilinen Ebu Seyyaf’ın paraları saydığı görülüyor. Ebu Sayyaf, ABD ordusu tarafından Mayıs 2015'te öldürülmüştü.

Gerçek adı Fathi ben Awn ben Jildi Murad al-Tunisi olarak bilinen Ebu Sayyaf'ın IŞİD içerisinde önemli pozisyonlarda bulunduğu biliniyor.

289,5 MİLYON DOLAR KAZANÇ

Ebu Seyyaf’ın tuttuğu belgelere göre terör örgütü IŞİD 2014 Temmuz’dan 2015 Şubat’ına kadar sadece petrol satarak 289.5 milyon dolar kazanmış. Bu satışların yüzde 72’si Ebu Seyyaf tarafından organize edilmiş.

Sayyaf’ın öldürülmesinin ardından Fransız asıllı Ebu Muhammed El-Fransi, petrol ticaretinin başına getirildiği belirtiliyor.
Uzun yıllar Ebu Seyyaf’ın yanında çalışan El-Fransi’nin, eski patronunun kurduğu ilişkiler üzerinden petrol satmaya devam ettiği ifade edildi. Yapılan operasyonda Ebu Seyyaf'ın karısı Umm Seyyaf da yakalandı. Seyyaf'ın karısıyla birlikte IŞİD operasyonlarını yürüttüğü biliniyordu.

Haberin Devamı

ABD Hazine Bakanlığı geçen yıl aralık ayında IŞİD'in çıkarttığı petrolün önemli bir kısmını Esad rejimine sattığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!