IŞİD'i bitirecek belgeler!

Güncelleme Tarihi:

IŞİDi bitirecek belgeler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 07:17

Gaziantep polisinin, IŞİD'le ilgili önemli verilere ulaştığı öğrenildi. Yakalanan zanlılarla birlikte ele geçirilen dijital materyallerle terör örgütünün Türkiye ayağının deşifre olabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Gaziantep Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu terör örgütü IŞİD’in Gaziantep sorumlusu ‘Durmazlar Grubu’ üyesi Ercan Çapkın ile Adıyaman ‘Dokumacılar Grubu’ üyesi olan ve İçişleri Bakanlığı’nın ‘Mavi liste’ ile aradığı Mehmet Mustafa Çevik’in kente geldiği bilgisine ulaştı. Çalışmalarını derinleştiren polis, Çapkın ve El Kaide terör örgütü üyesiyken 2013’ten itibaren IŞİD’e geçen Mehmet Mustafa Çevik’in birlikte hareket ettiklerini belirledi.

İSTİKLAL BOMBACISI İLE BAĞLANTISI SAPTANDI

Polisin takibi sonrası Çapkın ile Çevik’in, IŞİD üyesi oldukları belirlenen H.K. ve İ.G. ile irtibatları olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalarda Çapkın’ın Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 4 kişinin öldüğü terör saldırısını gerçekleştiren IŞİD’li canlı bomba Mehmet Öztürk ile bağlantılı olduğu belirlendi. Çapkın’ın kardeşi Erkan Çapkın’ın ise bombalı saldırı sonrası yakalandığı ve tutuklandığı öğrenildi. Delillerin elde edilmesi ve bağlantıların belirlenmesinin ardından operasyonun düğmesine basıldı.

20 KİŞİLİK CANLI BOMBA LİSTESİNDE ADI VAR

Gaziantep Polisi, Ercan Çapkın ve Mehmet Mustafa Çevik ile birlikte Hüseyin Kaya ve İ.G.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerden Mehmet Mustafa Çevik’in, Suruç patlamasından sonra emniyet ve istihbarat birimlerinin açıkladığı 20 kişilik canlı bomba listesinde adının bulunduğu ortaya çıktı. Aynı listede ‘Dokumacılar Grubu’nun lideri olan Mustafa Dokumacı ile Ankara Gar’ındaki intihar saldırısını gerçekleştiren Yunus Emre Alagöz de bulunuyordu.

Haberin Devamı

Zanlılardan İ.G.’nin de canlı bomba olduğu öne sürüldü. Zanlılarla ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucu IŞİD’in Gaziantep, hatta Türkiye yapılanmasının deşifre olabileceği bildirildi. Muhafaza altına alınan dijital verilerin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından incelenmeye başlandığı öğrenildi. Şimdiye kadar yapılan incelemeler sonucu önemli bilgilere ulaşıldığı belirtildi. İşlemleri tamamlanan zanlılar tutuklandı. Habertürk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!