IŞİD Musul ve Kerkük bölgesini adeta patlayıcı deposuna çevirmiş

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Musul ve Kerkük bölgesini adeta patlayıcı deposuna çevirmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 13:31

IŞİD Musul ve Kerkük bölgesini adeta patlayıcı deposuna çevirmiş

Haberin Devamı

Mahmut Can Emir / İstanbul, 8 Ağustos (DHA) - Musul'un geri alınmasının ardından yapılan araştırmalar IŞİD'in, başta Musul ve Kerkük çevresi olmak üzere tüm bölgeyi adeta patlayıcı deposuna dönüştürdüğünü ortaya koydu.
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Bürosu'nun iletişim organı ReliefWeb'de yayımlanan araştırma sonuçları, IŞİD ve destekçisi terörist örgütlerin bölgede hemen her yerde bir "gizli cephanelik" oluşturduğunu gösterdi.
Handicap International Irak Mayın Temizleme Operasyon Amiri Alberto Casero Gómez-Pastrana, "Irak'ın savaştan etkilenen iki ayrı bölgesini patlayıcı savaş kalıntılarından arındırmak için yaklaşık otuz kişiden oluşan birkaç takıma eğitim verdik." dedi.
Takımların patlayıcıları etkisiz hale getirmek için çeşitli yollar kullandığını söyleyen Gómez-Pastrana, "Ancak bazı patlayıcılar yerlerinden kaldırılamıyor, onları bulundukları yerlerde etkisiz hale getiriyoruz. Bu durumlar oldukça fazla zaman alıyor çünkü cihazları tek tek patlatmak zorunda kalıyoruz." dedi.
BM ve uluslararası mayın temizleme örgütlerinin yaptığı araştırmalar sonrasında, Musul ve Kerkük çevresinde onlarca alan "patlama tehlikeli bölge" olarak belirlendi.

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!