IŞİD mevzileri bombalandı, dumanlar yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

IŞİD mevzileri bombalandı, dumanlar yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 11:35

Suriye sınırındaki Harcele köyünde bulunan IŞİD mevzileri koalisyon güçlerine ait uçaklar tarafından bombardımana tutuldu. Bölgeden yükselen dumanlar Kilis’in Seve köyünden görülüyor.

Haberin Devamı



Öte yandan Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Bayırbucak Türkmenleri bölgesine de dün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı birliklerin karadan, Rusya'nın ise havadan ve denizden düzenlediği saldırılar bölgede büyük bir tedirginlik yarattı. Saldırıların bilinen ilk bilançosu ise Hatay'a getirilen 4 yaralı Türkmen'den 1'inin hayatını kaybetmesi oldu.

IŞİD mevzileri bombalandı, dumanlar yükseliyor


RUSYA DENİZDEN VURDU

Haberin Devamı

Saldırıda patlama sesleri Yayladağı İlçesi'nden de duyulurken Rusya'nın saldırı sırasında Akdeniz açıklarındaki gemiden de çok sayıda atış yaptığı bildiriliyor. Saldırıda çok sayıda Türkmen'in yaralandığı belirtilirken, 3 yaralının Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık ve Uygulama Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Esad güçlerinin kontrolündeki Yayladağ sınırımızla komşu olan Lazkiye'nin Bayırbucak bölgesine hakim tepeleri de rejim güçlerinin kontrolü altına aldığı belirtiliyor. Bu takdirde Esad güçlerinin mevzi kazanmış olacağına dikkat çekiliyor. Daha önce de zaman zaman PYD ve Özgür Suriye güçleri aynı bölgeyi kontrol altına alarak denize bir kapı açmaya çalışmış, bu nedenle muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmalar yaşanmıştı. Sınırımızdaki Yayladağ halkı, bu sıcak gelişmelerde kullanılan silahların kendilerine zarar vereceği endişesini taşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!