IŞİD Beyci’de 31 Irak polisini öldürdü

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Beyci’de 31 Irak polisini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 21:22

Irak’ın Salahaddin vilayetindeki Beyci Petrol Rafinesi yakınlarında, terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından düzenlenen saldırılarda 31 emniyet mensubunun hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Selahaddin emniyet müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD, önceki günden bu yana Beyci Petrol Rafinerisi yakınlarında ağır silahlar ve bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırıları yoğunlaştırdı.

Bombalı araçlarla düzenlenen 9 saldırıda, 31 güvenlik görevlisinin öldüğü ve 26 kişinin yaralandığını aktaran yetkililer, IŞİD’in rafineri yakınlarındaki bazı gözetleme kuleleri ile rafinerinin bir girişini ele geçirdiğini söyledi.

Irak’ta en büyük petrol rafinerisi olan ve Haziran 2014’te devre dışı kalan Beyci, sık sık Irak güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

IŞİD, başkent Bağdat’la Musul kentini bağlayan güzergahta yer alan, stratejik öneme sahip Beyci kentinin de bir kısmını ele geçirmişti.

Haberin Devamı

BAĞDAT VE DİYALA’DAKİ SALDIRILARDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Irak’ın başkenti Bağdat ve Diyala’da dün düzenlenen saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bağdat’ın batısındaki Ebu Gureyb kazasında askeri araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 1 asker öldü, 2 asker yaralandı.

Başkent’in Ed-Devra bölgesindeki kontrol noktasını hedef alan bombalı saldırıda ise hükümete bağlı çalışan aşiret güçlerinden 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Bağdat’ın kuzeyinde yer alan El-Huseyniyye bölgesindeki halk pazarını hedef alan bombalı saldırıda da bir kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Bağdat’ın güneyindeki Hay el-Cihad bölgesinde ise otomobil tamir atölyesine açılan ateşte işyeri sahibi ile bir çalışan hayatını kaybetti.

Doğudaki Diyala vilayetinin farklı bölgelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda, 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!