IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Güncelleme Tarihi:

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 13:43

- Eski Batman Belediye Başkanı Kalkan: "Olaylarda insanların infaz edilmesi, talan ve yağmanın yaşanması Kobani direnişine gölge düşürdü" - "Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olması büyük bir şanstır"

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırılarının bahane edilerek düzenlenen izin gösterilere ilişkin, "Olaylarda insanların infaz edilmesi, talan ve yağmanın yaşanması Kobani direnişine gölge düşürdü" dedi.

Batman'da 2004-2009 yıllarında HADEP ile DTP'den belediye başkanı seçilen ve KCK davasında 3 yıl 6 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilen Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada 6-8 Ekim tarihlerindeki gösterilerde üzücü olayların yaşandığını söyledi.

- "Parti (BDP) gerekli organizeyi yapamadı"

IŞİD'İn Kürtleri hedef almasının bölge halkında büyük öfkeye neden olduğunu dile getiren Kalkan, "Halkın dünyanın ilgisini Kobani'ye çekmesi çok anlamlıdır. Ancak parti (BDP) gerekli organizeyi yapamadı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kalkan, IŞİD'e tepki gösterilerinde sadece BDP'lilerin yer almadığını, AK Parti ve CHP'li vatandaşların da bu gösterilere katıldığını öne sürdü.

- "Türkiye'deki bütün siyasal yelpazeleri iyi tanıyor"

Bu dönemde Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olmasının büyük bir şans olduğunu kaydeden Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakanımız ilk valiliğini Batman'da yaptı. İnandığı bir olayı yaşama geçirmek için bürokrasiye takılmadan talimat vererek yerine getirme noktasında büyük işlere imza attı. Türkiye'deki bütün siyasal yelpazeleri iyi tanıyor. Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olması büyük bir şanstır. Çözüme katkı sunabilecek bir durumdadır."

- "Cemaat, Hükümet ile Kürtleri karşı karşıya getirmek istedi"

KCK operasyonlarına da değinen Kalkan, "Cemaat bu güne kadar özellikle son yaşanan olaylarda KCK'ya yapılan operasyonlarda büyük rol aldı. Hem süreci sabote etmeye hem de hükümetle Kürtleri karşı karşıya getirme noktasında büyük çaba içerisine girdi. Ve hepsi hükümete mal oldu" ifadelerini kullandı.

- 10 ay hapis yatacak

Seçim yasaklarını uygulamadığı gerekçesiyle 5 yıl önce Batman Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirten Kalkan, bu nedenle 24 Aralık günü yeniden cezaevine gireceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!