İşi Luca bitirir

Güncelleme Tarihi:

İşi Luca bitirir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2003 02:04

Siyah beyazlılarda başlattığım pozitif çalışma Lucescu ile sürüyor. Takımda süper futbolcular var. Beşiktaş bir dünya markası oldu. 100. yıl kutlamalarında ben de taraftarla birlikte olacağım.

BEŞİKTAŞ'a ilk geldiğinde şampiyonluk yaşatan ve geçen yıl ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntıya rağmen takımı UEFA Kupası'na taşıyan Teknik Direktör Christoph Daum çalıştırdığı Avusturya Ligi lideri A.Wien'i kamp için Antalya'ya getirdi. Daum uzun süren suskunluğunu Hürriyet için bozdu. Yardımcısı Murat Kuş ve kaleci antrenörü Immel ile Türkiye'ye olan özlemini dile getiren Daum ‘‘Kafam her zaman çalıştığım kulüpte ama kalbim Türkiye'de’’ dedi ve düşüncelerini şöyle sıraladı:

Hedefe götürür

Geçen yıl takımın başındayken başlattığım pozitif çalışma Lucescu ile devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizden kulüp de yara almıştı. Beşiktaş ekonomik sıkıntıyı aştıktan sonra iyi transferler yaptı. Teşekkür edileceklerin başında Futbol Şube Sorumlusu Yıldırım Demirören geliyor. Lucescu çok başarılı ve Beşiktaş'ı hedefe götürecektir. Feyyaz Uçar ise Lucescu'nun yanında çok iyi bir taktisyen.

Transferler süper

Beşiktaş'ı sürekli takip ediyorum, çok iyi yolda. Menajer Sinan Engin kendisini geliştirmiş takımın en büyük destekçisi. Yönetimin birlik ve beraberlik içinde olması başarının habercisidir. Beşiktaş'ta süper transferler var. Getirttiğim Ronaldo'nun yanına çok iyi isimler monte edilmiş. Ali Eren, Tolga, Zago birer marka. Dünya kulübü haline gelen takımın forvetinde Nouma, İlhan, Ahmet Dursun, Pancu gibi süper futbolcular var.

Oğuz doğru karar

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım şahsi olarak zamanını ve maddi desteğini kulübünden esirgemiyor. Dileğim yatırımların kendisine başarı olarak geri dönmesi. Çok güçlü kadroları var. Oğuz'un F.Bahçe Teknik Direktörü olması çok isabetli. Asistan olarak bir çok teknik adamın yanında çalıştı. Futbolcu psikolojisini iyi biliyor. Yürekli, taraftar onu desteklemeli.

G.Saray’da Fatih Terim, dünya çapında teknik direktör. İtalya’da başarı elde edememesi büyüklüğünden bir şey kaybettirmez. Çizme’de çok zorluklarla karşılaştı. Onu anlıyorum. Kaliteli ve bilgili. Terim ve Oğuz'a rağmen Lucescu Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşır.

Taraftarın eşi yok

Beşiktaş taraftarı dünyada tektir. Hepimiz aile gibiydik. 100. yıl kutlamalarında mutlaka taraftarlarla beraber olacağım. 100. yılda ben de elimden gelen yardımı göstereceğim. Nihat, İspanya Ligi’nde çok iyi bir ilk yarı geçirdi. Ama ikinci yarıda takımının aynı başarıyı göstereceğine inanmıyorum. Nihat'ın adı geçen büyük kulüplerde yer alması bana göre zor.

Transferde gözüm Ümit Davala'da

Daum, Galatasaray ve Milli Takım'ın yıldız ismini Avusturya Wien'e transfer etmek istediğini belirterek, ‘‘O görevinin yanında ekstra işler yapan bir futbolcu’’ dedi.

Ligimizi tarıyor

Avusturya Wien Teknik Direktörü Christoph Daum, yardımcısı Murat Kuş ile transferde Türkiye liglerini taradıklarını söyledi. Alman çalıştırıcı, ‘‘Avusturya Wien olarak Türk Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu Ümit Davala'yı sezon sonunda renklerimize katmak istiyoruz’’ dedi.

Avrupai futbolcu

Ümit Davala'nın fiziği ve tekniği ile çok iyi bir konumda olduğunu söyleyen Daum konuşmasını şöyle tamamladı: ‘‘Ümit Davala Avrupai tarzda bir futbolcu. Kondisyonu, fiziği, tekniği ve zamanlamasını çok iyi ayarlıyor. Geçen yıl Beşiktaş'a da alınmasını istemiştim. Çok hareketli ve kontraataklarda çok etkili. Görevinin yanısıra ekstra işler de yapıyor.’’

Uçak kazası bizi de üzdü

Viyana'dan İstanbul'a gelirken Diyarbakır'da düşen uçak bizlerde büyük üzüntü yarattı. Türkiye'nin tarihi yerlerinden biri. Ölen 75 kişi her zaman kalbimizde. Aileleri ile aynı duyguları futbolcularımla birlikte paylaşıyoruz. Şartlar oluşursa Diyarbakır'da kazazedeler için özel maç oynayabiliriz.

Rıza büyük iş yapıyor

Türkiye, Dünya Kupası'ndan sonra Nihat ve Emre gibi yeni yıldızları Avrupa vitrinine sürdü. Gaziantepsporlu Kemal, İstanbulsporlu Selçuk, Göztepeli Zafer Biryol büyük bir çok takımı peşinden koşturacak. Rıza Çalımbay teknik adamlık işini çok iyi götürüyor. Denizlispor'u UEFA Kupası'nda 4. tura çıkarmak büyük bir iştir.


İBRAHİM PARLIYOR

Kaptan Tayfur Havutçu futbolu yanında birleştirici. Takım arkadaşları ile diyaloğu süper. Sergen ile birlikte çok uyumlu. Kanatlarda yer alan İbrahim sezon sonunda Avrupa takımlarını peşinde koşturur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!