İşçileri işten atan Başkan’a ’Babası hariç e...e...’ dedi

Güncelleme Tarihi:

İşçileri işten atan Başkan’a ’Babası hariç e...e...’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, belediyeden sendikal baskılar yüzünden çıkarıldıklarını ileri süren işçileri ziyaretinde, AKP’li Belediye Başkanı Hasan Balaman’ı kastederek, "Babası hariç e... e..." dedi.

Mumcu, Kurban Bayramı nedeniyle Isparta’ya yaptığı ziyarette sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle buluştu. Isparta Belediyesi’nden sendikal nedenlerle çıkarıldığı öne sürülen 151 işçiyle de görüştü. Zamanında AKP’li Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın göreve gelmesinde etkin rol oynadıklarını ve bu nedenle işçilerin haklarını helal etmelerini isteyen Mumcu, şöyle konuştu:

"Vallahi mahcubum. Size yapılan bu zulmün karşısındayız ve bunları çatır çatır yıkmalıyız. Bunlar millete efendilik yapmaya kalkışıyorlar. Bunun hesabını sorarım. Kurban öncesi sizleri mağdur eden, babası hariç e... e... Allah ahirette ben bu dünyada sorarım, hakkı alır yerine teslim ederim. Sayın Başkan ne oldum değil, ne olacağım demeli."

SÖYLEMİŞ OLAMAZ

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ise Erkan Mumcu’nun bu ifadeleri kullanmış olamayacağını, buna inanmak istemediğini söyledi. Balaman, "Erkan Bey’le biz bir dönem aynı partide birlikte çalıştık. Onun böyle bir şey söylemesi mümkün olamaz. Buna inanmak istemiyorum. O sözlere cevap veremem. Terbiyemi hiçbir zaman bozmam" diye konuştu.

Erdoğan’ı izana davet ediyorum

KURBAN Bayramı ve yılbaşı tatilini geçirmek üzere memleketi Isparta’ya gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, geceyi Büyük Isparta Oteli’nde geçirdikten sonra sabah saatlerinde esnaf ziyareti yaptı. Esnafla bayramlaşıp hal hatır soran Mumcu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, "Ben Erdoğan’ın aday olamayacağını düşünmüyorum. Adaylığını yasaklama eyleminde olan yaklaşımın da yanında değilim. Ama ben Erdoğan’ı izana davet ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!