İşçi sağlığı kogresi Adana’da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İşçi sağlığı kogresi Adana’da başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 01:05

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen uluslararası katılımlı 8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi yarın (16 Nisan) Adana’da başlayacak. Üç gün sürecek kongrede 13’ü özel olmak üzere 30 oturum düzenlenecek, 56 sözlü bildiri sunulacak.

Haberin Devamı

MMO Adana Şube Başkanı Başkanı Hüseyin Atıcı, ilkini 2001’de düzenledikleri ulusal çapta gerçekleştirilecek buluşmada, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunu her boyutuyla tartıştırıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunmaya amaçladıklarını söyledi. Sekreteryasını MMO Adana Şubesi olarak yaptıkları kongreye Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi’nden de bildiri sunulacağını belirten Atıcı, üç gün sürecek organizasyonun Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Anfisi’nde yapılacağını kaydetti. Atıcı, kongrenin içeriği hakkında şu bilgileri verdi:

MELTEM CUMBUL KONFERANS VERECEK

"Kongrede açılış paneli, 13 özel oturum, 15 oturumda 56 sözlü bildiri ve kapanış forumu olmak üzere toplam 30 oturum düzenlenecek.

Ayrıca 32 poster bildiri ve fotoğraf yarışmasında ödül alan fotoğraflar sergilenecek. Kongrenin açılış panelinde MMO Başkanı Ali Ekber Çakar ’6331 Sayılı İSG Kanun Neyi Değiştirdi, Sorunları Çözdü mü?’ konusunda görüşlerini paylaşacak. Catherine Brakenhielm Ulusal ve Uluslararası Çalışma Standartları, hakkında sunum yapacak. Sanatçılar Meltem Cumbul ve Sercan Gidişoğlu ’Oyuncuların Mesleki Sağlık-Güvenlik Riskleri ve Tehlike Sınıfı Yükseltme Süreci’, CNN Türk Ekonomi Editörü Emin Çapa ise ’Türkiye’de İş Kazalarında Algı Nasıl Yönetiliyor’ konulu konferans verecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!