İşçi- işveren, 'GTB İŞKUR Başvuru Noktası'nda buluştu

Güncelleme Tarihi:

İşçi- işveren, GTB İŞKUR Başvuru Noktasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 15:28

İşçi- işveren, 'GTB İŞKUR Başvuru Noktası'nda buluştu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Borsası ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle faaliyete başlayan 'GTB İŞKUR Başvuru Noktası', ilk hizmet yılında GATEM bölgesinde yüzlerce işçi ve işverene hizmet verdi.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gaziantep İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile açılan 'GTB İŞKUR Başvuru Noktası' hizmette birinci yılını tamamladı. GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl hizmete giren 'GTB İŞKUR Başvuru Noktası'nın GATEM ve KÜSGET bölgesinde yüzlerce işveren ve çalışana İŞKUR'a gitmeden yerinde işlem yapma olanağı sağladığını ifade etti.
İŞKUR Başvuru Noktasının kurulmasına yönelik resmi protokolün geçtiğimiz yıl GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin arasında imzalanarak uygulamaya konulduğunu anımsatan Bayram, "Bölgedeki iş yoğunluğu nedeniyle mesafe ve zaman avantajlarından istifade etmek isteyen çok sayıda işveren ve iş kaydı yaptırmak isteyen vatandaşımız İŞKUR İl Müdürlüğüne gitmeden başvuru noktamızda işlemlerini gerçekleştirme imkânı buldu” dedi.
GTB bünyesinde oluşturulan İŞKUR başvuru noktasında gerekli eğitimleri almış ve sisteme hâkim borsa personellerinin görev yaptığını kaydeden Bayram, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak hizmet verdiklerini dile getirdi.
İŞKUR Başvuru Noktasının, GATEM, Buğday Pazarı, Fıstıkçılar Sitesi ve KÜSGET Sanayi Sitesi gibi ticaret, istihdam ve üretim hacminin yüksek olduğu bir bölgede hizmet kolaylığı sağladığını vurgulayan Bayram, noktada verilen hizmetler hakkında ise şu açıklamalarda bulundu:
"Hizmet noktamızda İŞKUR İl Müdürlüğüne gitmeden birçok işlemin yapılmasına olanak sağlanmakta. İş arayan vatandaşlarımız, İŞKUR kaydı almak, güncellemek ve profillerine uygun açık işleri sorgulayabilmek için merkezimize başvuruda bulunabilirler. Bunların yanı sıra meslek eğitim kursları, girişimcilik eğitimi, işbaşı eğitimi ve toplum yararına olan programlar içinde kayıt başvuruları alınmakta. Başvurular haricinde işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt ettirmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak isteyenlerde başvuru noktamızın hizmetlerinden faydalanabilirler. İşverenlerimizde İşgücü talebini almak ve sonuçlandırmak, teşviklerle ile ilgili bilgilendirme almak ve çalışanlarının İŞKUR kaydını yaptırmak için müracaatta bulunabilirler" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!