İşçi çıkarma yerine çay ocağını kapattı

Güncelleme Tarihi:

İşçi çıkarma yerine çay ocağını kapattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 00:00

Doğtaş Mobilya, uzun vadeli satışlarla krize meydan okuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, "Çay ocağı dahil masrafları kısarak işçilerimizi koruyoruz" dedi.

ÇANAKKALE’de kurulu Doğtaş Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, küresel mali krizi aşmak için "Bir paket sigara fiyatına mobilya" sloganıyla uzun vadeli satışlara başladıklarını söyledi.

Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanlığı’nı da yürüten Davut Doğan, uygulama sayesinde hem stoklarını azalttıklarını, hem de küresel krize kafa tuttuklarını anlattı. Doğan, "Doğtaş aylık 90 lira taksitle yatak odası satışlarını sürdürüyor. Bu da günde bir paket sigara fiyatı demek. İşte bu, bizim kriz reçetemiz" dedi.

12 bin kişiye istihdam

Biga’nın yanı sıra yurt dışındaki fabrikalarıyla 12 bin kişiyi istihdam ettiklerini anlatan Doğan, "1972 yılında küçük bir aile olarak başladığımız yolculukta bugün 12 bin kişilik büyük bir aile haline geldik" diye konuştu. "Kriz sadece mobilya sektörü değil inşaat, otomobil, beyaz eşya ve elektronikte de çok ciddi durgunluğa yol açtı" şeklinde sözlerini sürdüren Doğan şunları söyledi: "Doğtaş’ın gündeminde, krize karşı önlem olsun diye, işten çıkarma yok. Yıllık olağan izinler kullandırılıyor, işçilere ücretleri ödeniyor. Ama çok sıkışırsak, ücretsiz izini düşünebiliriz. Tabii ki bu bir varsayım. En son çare işten çıkarma olabilir. Bu da varsayımın en kötü hali olur."

Yatırımlara devam

Davut Doğan, işyerlerinde çay ocaklarını kapatmak gibi bir dizi kriz önlemi de aldıklarını vurgularken, "Fabrikalarımızda aylık çay gideri 15 personelin maaşına denk. Biz 15 kişiyi işten çıkarmak yerine çay ocaklarını kapatmayı yeğledik. Yatırım yaptığımız ülkeler ile yeni teknolojileri takip ettiğimiz ülkelerdeki seyahatlerimizi erteledik. Giderlerimizi azalttık."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!