İşbirliğine geri dönmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

İşbirliğine geri dönmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 22:19

ULUDAĞ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde yapılan ‘Yeni Global Düzen’ başlıklı panel, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf, Bookings Enstitüsü İdari Bilimler Başkan Yardımcısı Darrell West ve OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Erdem Başçı’nın katılımı ve Nord Holding Türkiye Temsilcisi Servet Topaloğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde konuşan Wullf, “Çatışmacı söylemler var, işbirliği azaldı. İşbirliğine geri dönmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR

Tek iyimserliğinin genç insanların geleceklerini ellerine almaları olduğunu belirten Wullf, “Şimdi bencillik, korumacılık öne çıkıyor. Geçmiş dönemdeki değişim rüzgarı Türkiye’ye ekonomik büyüme getirdi. Yeni değişim rüzgarı dünya ekonomisi ve Türkiye içinde değişim ile riskleri beraberinde getiriyor” dedi. Gelecekte demokrasi için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Wullf, “Son 25 yıl Avrupa ve Türkiye için en mutlu yıllar olabilir” diye konuştu. Türkiye Almanya arasındaki ilişkilere de değinen Wullf, şu anda kötü bir durum olduğunda Türklerin Suudi Arabistan’ı, Azerbaycan’ı veya Katar’ı aradığına dikkat çekti. Wullf, “Oysa Türkler Almanya’yı, Almanya da Türkiye’yi arayabilmeli. Beni en çok üzen bu değişim” dedi.

Haberin Devamı

ALGI BOŞLUĞU VAR

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Ermut da, Türkiye’ye yatırımların geleceğine inandıklarını kaydetti. “Elbette yatırım odaklı sorular gelirken, güvenlik ile ilgili sorular da geliyor. Turist ve yatırımcı olarak ilk olarak gelecekte algı boşluğu var. Bunlar anlatmakta zorlanıyoruz” diyen Ermut, ”Türkiye için avantaj ve dezavantajlar var” dedi.

POPÜLİZM BİR GERÇEKLİK

Bookings Enstitüsü İdari Bilimler Başkan Yardımcısı West de, dünyada yükselen trendlere dikkat çekti. Popülizmin artık bir gerçeklik olduğunu söyleyen West, “Ancak popülizm bir finansal krizin akabinde ortaya çıkıyor ve uzun sürecek diye bir kavram yok. Kaybolmaya başlayabilirler. Trump çok kısa vadeli bir aktör olabilir. Kendisiyle aynı fikirde olmayan çok fazla insan var” dedi. Büyükelçi Başçı da, “Dijital ekonomiye odaklanalım. Makineler insan mı, makine mi anlayamaz hale gelecek. Çağrı merkezlerinde artık bilgisayarlar cevap vermeye başlayacak. Hindistan’da binlerce insan işini kaybedecek. Bunların yerine bilgisayarlar gelecek. Politikacılar olarak bizler ne yapacağız?” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!