İşbir Elektrik'ten 40'ncı yılda 40 milyonluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

İşbir Elektrikten 40ncı yılda 40 milyonluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 13:52

İşbir Elektrik'ten 40'ncı yılda 40 milyonluk yatırım

Haberin Devamı

TÜRK Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) iştiraklerinden 15 Ağustos 1977'de kurulan İşbir Elektrik Sanayi A.Ş'nin Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde 31 bin 500 metrekarelik alanda yapacağı 40 milyon liralık yatırım için arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

İşbir Elektrik Sanayi A.Ş'nin ndüstriyel otomasyon sistemine geçiş yapacağı ve yılda 5 bin adet alternatör üreteceği yatırım için arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. Balıkesir Sanayi Odası'nın konferans salonunda gerçekleştirilen törene Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sadık Piyade, İşbir Elektrik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Çetinkaya, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İşbir çalışanları ve davetliler katıldı. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, ordunun bir kuruluşuna yer tahsisi yapmaktan gurur duyduklarını belirterek "Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimiz. Bölgemize yakın zamanda savunma sanayi ile ilgili bir kümelenme projesi yapma niyetimiz var. Bu konuda İşbir Elektrik ve TSKGV ile birlikte çalışmayı düşünüyoruz" dedi.

Vakfın bünyesinde 36 şirketi barındırdığını ve savunma sanayinin yüzde 50'sini elinde bulundurduğunu belirten TSKGV Genel Müdür Vekili Sadık Piyade "Türk milletinin bağışları ile bu amiral gemilerini yarattık. İştiraklerimizden Aselsan, TAİ ve Roketsan dünyadaki ilk 100 savunma şirketi arasında yer aldı. İşbir Elektrik, amiral gemilerimizden biri. Bugün 40 yaşına basan İşbir'i Balıkesir'in sahiplendiğini görmek beni mutlu etti. İşbir, Türkiye'de ilk jeneratör fabrikasını kurdu. Şimdi 40. yılında yapacağı yatırımla endüstriyel otomasyon sistemine geçiş yapacak. Sadece jeneratör üretmeyecek, alternatör üretimiyle rüzgar enerjisine de girecek, HES'lere  girecek" diye konuştu.

VALİ'DEN "ÜRETELİM" MESAJI

Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri arasında yer alan dünyada en iyi 10 ekonomiden biri olabilmek için her şeyden önce üretim yapması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı ise şunları söyledi:

"Savunma sanayi bulunduğumuz jeopolitik konumdan dolayı önemsememiz gereken, kimseye muhtaç olmadan kendi kendimize yetmemiz gereken bir alan. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak şunu istiyorum, savunmayla ilgili en küçük cıvatayı bile hiç kimseye muhtaç olmadan biz üretelim. Türk insanının buna kabiliyeti yeterli. Ben İŞBİR'in OSB'mizi güzelleştireceğini, başka sektörlere de önderlik edeceğini düşünüyorum"

Vali Yazıcı, vakfın diğer iştirakleri Aselsan, Havelsan, TUSAŞ, Roketsan ve Aspilsan'ı da Balıkesir’de görmek istediklerini söyledi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!