İşbaşı Eğitim Programı'nın süresi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

İşbaşı Eğitim Programının süresi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 16:57

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye İş Kurumu, (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, işsizlikle mücadele kapsamında yürüttükleri etkin faaliyetler arasında yer alan İşbaşı Eğitim Programı'nın süresinin 6 aydan bir yıla çıkartıldığını belirtti.

Esen, yaptığı yazılı açıklamada, aktif iş gücü hizmetleri yönetmeliğinde, gelişen iş gücü piyasası koşullarına uyum sağlamak ve işverenler ile iş arayanlara daha etkin hizmet sunabilmek amacı ile çeşitli değişikliklerin yapıldığını ifade etti.

Değişiklikler kapsamında, işverenlere işe alacakları kişileri işin başında tanıma, işi öğretme ve net asgari ücret düzeyinde gelir elde etme imkanı sağlayan işbaşı eğitim programının süresinin 6 aydan 1 yıla çıkarıldığını aktaran Esen, buna göre, 2 yıl içinde işsizler ve öğrencilerin toplam 320 fiili gün bu programa katılarak günlük 50 lira cep harçlığı alabileceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Esen, bu süre boyunca, İŞKUR'un katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini ödeyeceğini belirterek, geçen yıl ülke genelinde 159 bin kişinin bu programdan faydalandığını ve yüzde 70'inin istihdam edildiğini belirtti.

Programın en az iki sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait bütün kurum, kuruluş ve iş yerinde uygulanması imkanı getirildiğini aktaran Esen, şunları kaydetti:

"Bu şekilde bankalar, meslek birlik odaları, noterler, sendikalar da programdan faydalanabilecek. Katılımcıların işbaşı eğitim programından faydalanmalarını artırmak, iş gücü piyasasına uyum sağlamaları ve daha uzun süre istihdamda kalmalarını sağlamak amacı ile işverenlerden istihdam taahhüdü alınarak katılımcı sayılarında ve programın uygulama esaslarında genel müdürlükçe özel düzenlemeler yapılabilme yetkisi alınmıştır."

İŞKUR tarafından yürütülen mesleki eğitim kurslarında daha fazla üniversitelerle işbirliği yapılabilmesi için yeni düzenlemeler getirildiğini ifade eden Esen, mesleki eğitim kurslarından üniversite öğrencilerinin ve işbaşı eğitim programından lise öğrencilerinin yararlanmasına imkan tanındığını ifade etti.

Haberin Devamı

Dul ve yetim aylığı alanların, aynı zamanda toplum yararına programdan faydalanabileceklerini ifade eden Esen, "Kurs ve programlar arasında 6 ay bekleme kuralı çalışanların mesleki eğitim ve girişimcilik programı için kaldırılmıştır. Ayrıca, iki işbaşı eğitim programı arasında 6 ay olan bekleme süresi 3 aya indirilmiştir. Kurs sonrasında işbaşı eğitim programı yapılması halinde daha önce 160 gün olan süre 480 güne çıkarılmıştır " diye kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!