İşaret dilini öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

İşaret dilini öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 12:47

İşaret dilini öğreniyorlar

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi Sosyal yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Falez Parkı'ndaki Yaşlı Evi'nde kültürel ve sosyal etkinliklere katılan kadınlar 'işaret dili' eğitimi alıyor.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri sendikası (Eğitim-İş) Antalya Şubesi ile Tüm Öğrenci Velileri İşbirliği (TÖVİŞ) Antalya Şubesi'nin de katkısıyla Falez Yaşlı Evi, Fener Yaşlı Evi ile Soğuksu Yaşlı Evi'nde 'İşaret Dili Eğitimi Kursu' açıldı. 'Geleceğe Dair Bir Mesajınız Olsun O da Elleriniz Olsun' sloganıyla başlatılan eğitimlere özellikle kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Feray Atalay'ın eğitmenliğinde haftanın belli günlerinde sürdürülen kurslar 'Hayat Bayram Olsa', 'Sev Kardeşim', 'Neler Oluyor Hayatta' adlı şarkıların eşliğinde sürdürülüyor. İşaret dilinin önemine değinen Feray Atalay, "Amacımız; işitme engelli kardeşlerimizle karşılaştığımızda onlarla iletişim kurup, sorunlarının çözümüne yardımcı olabilmek. İşaret dilinin öğrenimi çok basit. Şarkıları da işaret diliyle seslendiriyoruz" dedi.

Feray Atalay, farkındalık yaratmak için başlatılan 'İşaret Dili Projesi'nin mart ve nisan aylarında da belediyenin gençlik evlerinde, yurtlarda kalan gençlerle sürdürüleceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!