İşadamı Ahlatçı : "Milli Piyango çalışmalarımız sürüyor"

Güncelleme Tarihi:

İşadamı Ahlatçı : Milli Piyango çalışmalarımız sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 10:18

Ahlatçı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, Türkiye'nin üçüncü altın rafinesi olan 12 milyon avroya mal olacak yatırımlarını bitirmek üzere olduklarını söyledi. Ahlatçı, Milli Piyango ihalesi ile ilgili ise, sürecin devam ettiğini, şirket olarak vazgeçme durumlarının söz konusu olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Ahlatçı, düzenlediği basın toplantısında, Çorum'un alışveriş merkezi olmayan iller arasında yer aldığını belirterek, yaklaşık olarak 15 milyon avro değerindeki AVM ruhsatlı bir arsayı satın alarak kente 71 milyon avro değerinde bir alışveriş merkezi yapacaklarını anlattı.

Kent merkezine yaklaşık 800 metre mesafede bulunan arsada yapılacak çalışmaların ardından "Forum Çorum" isimli AVM'yi yaklaşık 12 ile 14 ay arasında bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Ahlatçı, "Yatırım bedeli 71 milyon avro olan AVM içerisinde bin 200 ile bin 400 arası işçi çalışacak. İçerisinde 183 iş yeri olacak. Bunun yüzde 15 ile yüzde 20'sini Çorumlu esnafa tahsis ediyoruz. Ayrıca bunun yüzde 4'ünü Çorum'da unutulmaya yüz tutan zanaatkarlara vereceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ahlatçı, rafineri yatırımında da sona gelindiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin üçüncü altın rafinesi olan 12 milyon avroya mal olacak yatırımımızı bitirmek üzereyiz. Ayrıca rafinerimizde güneş enerjisi yapıyoruz. Otomobil sektöründe de yeni bayilikler aldık. Doğalgaz ve diğer sektörlerdeki gruplarımızı bir arada toplayacağımız yeni bir bina yapıyoruz. En sonunda AVM yapıyoruz. Hepsini Çorum'a yapıyoruz. Bu beş yatırım bu sene bitecektir. Bu yatırımların maliyeti 95 milyon avro seviyesinde."

Grup olarak bin 610 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Ahlatçı, altın rafinerisi ve AVM yatırımının ardından yaklaşık bin 500 kişiye de iş imkanı sunacaklarını söyledi.

Şans oyunlarının özelleştirme ihalesi
Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihale sürecine de değinen Ahlatçı, "Milli Piyango'nun ihalesinde birinci teklifi veren firma 15 Nisan günü kurun yükseldiğini belirterek süre uzatımı istedi. Maliye Bakanı'nın süre uzatımı verilmeyeceğini ikinci ile yola devam edileceğini beyan etmesinin ardından 22 Nisan'da bize tebliğ etti. Onun için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Milli Piyango işimiz devam ediyor" ifadesini kullandı.

Ahlatçı, bir gazetecinin "Vazgeçme durumu var mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Vazgeçme yok, niye vazgeçiyoruz. Biz o ihaleye hazırlandık gittik. Vazgeçmiyoruz. Bunun hazırlık dönemi yaklaşık 3 - 4 ay olacaktır" dedi.

BAKMADAN GEÇME!