İş ziyaretinden yoğun bakıma

Güncelleme Tarihi:

İş ziyaretinden yoğun bakıma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 14:19

İş ziyareti için 16 gün önce Vietnam’a giden Ankaralı girişimci Mehmet Acımık (36), astım rahatsızlığı dolayısıyla kaldırıldığı hastanede mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Astım hastası Acımık, Vietnam’ın iklimine uyum sağlayamaması ve ilaçlarının bitmesi nedeniyle Türkiye’ye erken dönmek için uçağa bindi. Uçakta oksijen maskesi olmadığı için indirilen Acımık, Hanoi şehrindeki Bach Bai Hastanesi’ne kaldırıldı. Astım tedavisi sürerken, domuz gribi teşhisi de konulan Acımık, fenalaşınca yoğun bakıma alındı. 8 gündür yoğun bakımda kalan Acımık’ın ailesi ise kardeşlerini Türkiye’ye getirmek için seferber oldu. Ağabey Bayram Acımık “Hastanede uyguladıkları tedavi sonucunda mide kanaması ve kanda zehirlenme çıktı” diye isyan ederken şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ

“Türkiye’ye getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı ve oradaki Türk Elçiliği ile de irtibata geçtik. Hastanede uyguladıkları tedavi sonucu kardeşimin midesinde kanama, kanında zehirlenme çıktı. 8 gündür yoğun bakımda yatıyor. Türkiye’nin Vietnam ile ‘Uluslararası Sağlık Anlaşması’ malesef yok. Ve oradaki hastane şu ana kadar bize 15 bin dolarlık fatura çıkardı ve tedavi süresince de fatura gelmeye devam edecek. Kardeşim vatanına hayırlı, faydalı, çalışkan bir insandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili kurumların yardımlarını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!