İş stresini tiyatroyla atıyorlar

Güncelleme Tarihi:

İş stresini tiyatroyla atıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 11:41

İş stresini tiyatroyla atıyorlar

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi'nin tiyatro kursuna katılan farklı meslek gruplarından kursiyerler, iş stresini tiyatroyla atıyor. Yaklaşık 3 yıl önce kurulan ve sergiledikleri oyunlarla beğeni kazanan tiyatro ekibinin oyuncuları ayrıca kişisel gelişimleri adına da büyük kazançlar sağladıklarını belirtiyor.

Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından kurulan tiyatro grubu çalışmalarına devam ediyor. Tiyatro kursuna katılanlar arasında avukattan mimara farklı meslek gruplarından oyuncu adayları yer alıyor. İş hayatının getirdiği sıkıntı ve stresi tiyatro sayesinde attıklarını ve sahnede bulunmanın verdiği keyifle oyunculuk deneyiminde bulunmanın heyecanını yaşadıklarını anlatan kursiyerler, yeni oyunlarının hazırlıklarını ise ara vermeden sürdürüyor.

"KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"

Tiyatro ekibi oyuncularından avukat Özlem Ergun, tiyatro ile rahatladığını belirterek "Benim bu sanata yönlenmemin sebebi günlük handikapları aşmak ve kendimi başka mecralarda göstermekti. Tiyatro da bunun için bana inanılmaz bir fırsat verdi. Çünkü avukatlık yapmanın yanında bir anne ve ev kadınıyım bu sorumluluklar bana korkunç yükler getiriyor. Kendimi çok iyi hissettiğim, her şeyden soyutlandığım, deşarj olduğum ve beynimi boşalttığım tek yer burası" dedi.

"TİYATROYLA NEFES ALIYORUZ"

Tiyatronun insan ilişkileri açısından da büyük faydaları olduğunu ifade eden Feyza Sönmez ise "Bu ekipte olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Tiyatro ile yeni tanışmıyorum ama buna rağmen geldiğimde tiyatro adına birçok şeyi bilmediğimi fark ettim. Bunun yanında ses eğitimi de aldım. İzmir'e yerleştiğimde hiç arkadaşım yoktu ama burası bana çok arkadaş kazandırdı ve buradaki arkadaşlarımla aile gibi olduk. Tiyatrodan sonra insan ilişkileri kurma konusunda çok daha rahat ve dışa dönüğüm. Tiyatro insanın kendi kimliğini elde etmesi için çok büyük bir alan ve bize bu alan oluşturuldu. Tiyatro hayattır ve insana nefes alma olanağı tanır" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!