İş şimdi...

Güncelleme Tarihi:

İş şimdi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1998 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Devreyi lider bitirmek güzel, hem de çok güzel. Ama yeterli mi? Asla... Geçtiğimiz yıl da böyleydi sonra, Tanrı tekrarından korusun, ne olduğu ortada.

Fenerbahçe, birinci devrenin başında aksamalarla geride kaldı. Hatta umutsuzluk doğdu. Ancak genç teknik direktör Löw işe asıldı, başkaları gibi çenesini değil beynini çalıştırdı, takımı toparladı ve sonunda ilk raundun averajla da olsa galibi oldu.

Fenerbahçelileri en çok sevindiren açık yüreklilikle söylemek gerekirse Beşiktaş'ı geçmek değil. ‘‘Geçen yıl sizi on puan geriden gelip geçtik bu yıl yirmi puan avans veririz’’ diyen sarı kırmızı dostları morartmaktı.

İstatistiklere bakın, ilk devrede penaltı alma rekorunu kıran takımın yetkilileri, son maçta penaltıdan gol yiyince ‘‘Taraftara hedef gösteriyorum’’ diyebiliyorlar.

Penaltı yapılmış, hakem vermiş, o da atılmış, sonra da bir tane daha yemişler. Ve de 2-0 galipken puan saçmışlar. Şimdi kabahat hakemde oluyor.

Antalya maçında Hagi rakip yanından neredeyse bir metre ötedeyken kendini yere atıp penaltı kazanıldığı zaman ‘‘Ne yapalım hakem verdi’’ oluyordu.

MARMARİS'TE İYOT

Neyse, Fenerbahçeliler mutlu. Onlara güzel bir yeni yıl armağanı oldu bu. Üstelik müthiş bir moral. Rakiplerde ise perişanlık...

Şimdi tatil dönemi. Ardından ülkenin en güzel yöresi Marmaris'te kamp. Bol iyot, bol balık ve sıkı bir çalışma...

Bu kamp, ikinci dönemin son derece çekişmeli geçeceği anlaşılan maçları için büyük önem taşıyor. Depolanabildiği kadar enerji depolamak ve kondisyonu yükseltmek gerek.

Puanlar kafa kafaya. Lig neredeyse yeniden başlıyor. Herşey sil baştan... Kampın çok ciddi tutulması, çok güzel arkadaşlığın pekiştirilmesi, son maçlarda görülen kazanma azminin arttırılması gerek.

Bu kampta çok çalışmaları gereken birkaç kişi var. Bunlar başta Baliç, Boliç, Moldovan ve Murat. Yani Fenerbahçe'nin önemli kozları...

Bu arada Efes'i eleyen Fenerbahçelilerin yüreğine yağ bağlatan basketçi çocuklarımıza da koskoca bir teşekkür.

Onlardan da içte-dışta zafer bekleniyor.

Önümüzdeki yıl Fenerbahçeliler için atılım yılı olsun.

Olacak da...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!