İş Sağlığı ve Güvenliği Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

İş Sağlığı ve Güvenliği Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 09:53

İş Sağlığı ve Güvenliği Anlatıldı

Haberin Devamı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- Belediye ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında istihdam edilen personele İş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.



İş-Kur İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Belediyede istihdam edilen personele 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında eğitim verildi. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hakan Asya ile İş yeri Hekimi Dr. Tuncay Ekici tarafından verilen eğitim belediye meclis salonunda yapıldı. İş kazaları, güvenliği, çalışma esnasında ruh ve beden bütünlüğünün sağlanması, işletme güvenliği, çalışma hayatında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Personele iş veren ve işçilerin görev, sorumlulukları ile makinelerin kullanımında alınması gereken güvenlik tedbirleri, çalışanların tehlikelere karşı korunması, iş ortamlarının iyileştirilmesi gibi konularda sunum yapıldı.



İş Güvenlik Uzmanı Hakan Asya, yasaların tehlikeleri önleyici nitelikte olduğunu ve hem çalışanın hem de işverenin bu sayede korunduğunu belirtti. İş yeri hekimi Dr. Tuncay Ekici ise temel ilk yardım ve mesleki riskler içerikli bir sunum yaptı. Kazaların çoğunluğunun tedbirsizlik ve bilinçsiz davranmadan kaynaklandığını ifade eden Ekici, bu konularda gerekli uyarılarda bulundu.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!