İş-Kur Masası çözüm üretiyor

Güncelleme Tarihi:

İş-Kur Masası çözüm üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 11:19

İş-Kur Masası çözüm üretiyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediye Başkanı Turgay Genç'in talimatıyla kurulan İş- Kur Masası, iş arayanların umudu oldu.

Kentteki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Döşemealtı Belediyesi Nar Masa bünyesinde kurulan İş- Kur ofisi büyük ilgi görüyor. Her gün onlarca kişinin başvuru yaptığı İş-Kur Ofisi ekibinin yaptığı görüşmeler neticesinde Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ankutsan ve Fipol Deniz Araçları firmalarının üretim bölümüne 25 personel alımı yapılacağı belirlendi. Bunun üzerine Döşemealtı Belediyesi firma temsilcilerini iş arayanlarla bir araya getirdi.

İŞVERENLE, İŞ ARAYAN BULUŞTURULUYOR

Firma yetkilileri başvuruları aldıktan sonra iş arayanlarla ön görüşme gerçekleştirdi. Şartları uyanlar ise fabrikaya davet edildi. Görüşme yapılan ve işe uygun görülenlerin iş girişi yapıldı. Fipol Deniz Araçları İnsan Kaynakları Yöneticisi Duygu Ergün, işçi ile işvereni buluşturmak için Döşemealtı Belediyesi ile çalışma başlattıklarını söyledi. Ergün, "Fabrikamızın üretim bölümü için 10 kişi almayı planlamıştık. Hazırladığımız program çerçevesinde iş arayanlarla Döşemealtı Belediyesi'nde bir araya geldik. Önce algı testi uyguladık, ardından da mülakat geçekleştirdik. Uygun olanları işe başlamak üzere fabrikamıza davet ettik. İlgiden çok memnunuz. Belediye Başkanımız Turgay Genç'e desteği için teşekkür ederiz" dedi.

İŞ BULMALARINA KÖPRÜ OLDUK

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise iş kur masası ile ilçe geneli ve kentteki yüzlerce işsiz vatandaşın iş sahibi olduğunu söyledi. Başkan Genç, "Yoğun iş talepleri üzerine İş- Kur ofisimizi oluşturduk. Ofis sayesinde iş arayan ile işvereni buluşturduk. Dolasıyla işveren ihtiyacı olan işçiye ulaşırken iş arayan vatandaşlarımız da iş sahibi olabiliyor" diye konuştu.

HERKES MEMNUN

Döşemealtı Belediyesi'ne bağlı İş- Kur ofisinde, kentte ve ilçe genelinde işçi arayan kurumların talepleri bir havuzda toplanıyor. İş arayanlar da belediye bünyesindeki ofise başvurularını gerçekleştiriyor. Ofis görevlileri aranan iş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektörle başvuru sahibini görüştürmek suretiyle çözüm üretiyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!