İş kazaları eğitimle azalacak

Güncelleme Tarihi:

İş kazaları eğitimle azalacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:26

İş kazaları eğitimle azalacak

Haberin Devamı

İŞYERLERİNDEKİ işçilerin yeterlilik ve iş güvenliği konusunda eğitim verilmesi amacıyla kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) İzmir'de eğitimlere başlayacak. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ile yapılan protokolle, İzmir'de inşaat ve kaynakçılık sektöründe 2 bin işçiye eğitim verilecek. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'de yaşanan iş kazalarının azalmasına yönelik olarak iki sektörde başlayan eğitimleri 40 sektöre yayacaklarını söyledi.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin zorunlu hale gelmesiyle TOBB ve EBSO harekete geçti. İki kurumun ortaklığında kurulan MEYBEM uygulamalı olarak yapacakları sınavlarla firmalarda çalışan kişileri sınava alacak. Sınavda başarılı olanlara ise beş yıl geçerli olan yeterlilik belgesi verilecek. Bu süre içinde 18 ay boyunca ilgili meslekte çalıştığını ispatlayanların bu süresi beş yıl daha otomatik olarak uzayacak.

"AYLIK 500 LİRA CEZA"

Protokol töreninde konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, toplam 40 sektörde bu sınavların yapılacağını vurgulayarak, “İlk aşamada inşaat ve kaynakçılık sektöründe bu sınavları yapacağız. 25 Mayıs'tan itibaren bu meslekte belgesi olmayanlar çalışamayacak. Çalıştıranlara ise aylık 500 lira idari para cezası uygulanacakö dedi. Yorgancılar, “Alınacak malzemeden kullanılması gereken koruyucu eşyalara kadar güvenlik tedbirleri eğimlerde anlatılacak. İşletmeleri gezip bu konuda onları bilgilendireceğimiz gibi Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamındaki yedi okula bireysel başvurular yapılabilecek. Bu eğitim ve sınavların ücretlerini de Bakanlık ödeyecek" dedi.

"İZMİR'E HAYIRLI OLSUN"

Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi verileceğini açıklayarak, “MEYBEM şirketi İzmir'de de ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik tedbir alma ve iş kazalarını önlemek amacıyla bu kişileri eğitimlere alacak. Böylece iş kazaları önlenecek. Kentimize hayırlı olsun" dedi.

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

İzmir'de eğitim verilecek yedi okul şunları:

YEDİ OKULDA EĞİTİM

1. İzmir Bornova Mesleki Eğitim Merkezi

2. Çiğli AOSB Mesleki Eğitim Merkezi

3. Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi

4. Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

5. Çiğli 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

6. Buca Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

7. Çınarlı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!