İş GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9.34 olarak güncellendi

Güncelleme Tarihi:

İş GYOnun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9.34 olarak güncellendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 14:42

İş GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9.34 olarak güncellendi

Haberin Devamı

 İstanbul, 7 Aralık (DHA) – İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (İş GYO) Saha Kurumsal Yönetim ve Derecelendirme Hizmeti (SAHA) tarafından Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu doğrultusunda 10 üzerinden “yüzde 93.41” notu ile derecelendirildiği bildirildi.

İş GYO tarafından yapılan açıklamaya göre, 2012 yılı itibariyle Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alan İş GYO, SAHA tarafından 5 Aralık 2016'da yayımlanan yeni Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu doğrultusunda “yüzde 93.41” notu, 10 üzerinden 9.34 ile derecelendirildi.
Açıklamada, bu notun taşıdığı anlama göre İş GYO’nun SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne büyük ölçüde uyum sağladığı, tüm politika ve önlemleri uygulamaya soktuğu ve yönetim ve iç kontrol mekanizmalarını etkin bir şekilde oluşturarak düzenli şekilde sürdürdüğü belirtildi.
Açıklamada, İş GYO’nun tüm kurumsal yönetim risklerini tespit ettiği ve bu risklerin aktif bir şekilde yönetildiği, pay ve menfaat sahiplerinin haklarının da en akil şekilde gözetildiği kaydedildi. Kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerinin de en üst düzeyde olduğuna yer verilen açıklamada, “Yönetim kurulunun yapı ve işleyişi en iyi uygulama kategorisindedir. Bu alanlarda hemen hemen hiçbir zaaf bulunmamaktadır. Bu sebeplerden dolayı İş GYO, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde en üst düzeye çıkarılmaya hak kazanmıştır” denildi.
SAHA’nın bu derecelendirme çalışmasında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Ocak 2014 tarihinde yayınladığı Kurumsal Yönetim İlkeleri'ni baz alan yeni metodolojisini kullandığı vurgulanarak İş GYO'nun kurumsal yönetim derecelendirme notunun ağırlıklandırılmış dört ana bölüm itibarıyla dağılımı şöyle aktarıldı:
 Ana Bölümler              Ağırlık    Alınan Not

Pay Sahipleri                25%       91,49

Kamuoyu Aydınlatma
ve Şeffaflık                  25%      98,46

Menfaat Sahipleri         15%      95,66

Yönetim Kurulu            35%     90,21

Ortalama Derecelendirme
Notu                                    93,41
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“İş GYO, olarak vizyonumuz; gerçekleştirdiğimiz projelerin yanı sıra iş yapış biçimimiz, organizasyon yapımız, kurumsal değerlerimiz ve yönetim anlayışımızla sektöründe küresel ölçekte örnek bir kurum olmayı içermektedir. Bu not, İş GYO'nun kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki istekliliği ve bu doğrultuda gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmelerin sonucu olarak şekillendi. Şirketimiz, her alanda olduğu gibi, kurumsal yönetim alanında da en iyi uygulamaların takipçisi olacaktır.”



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!