İş görüşmelerinde ilk izlenime dikkat

Güncelleme Tarihi:

İş görüşmelerinde ilk izlenime dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 11:56

İş görüşmelerinde ilk izlenime dikkat

Haberin Devamı

İZMİRLİ deneyimli televizyon spikeri ve diksiyon eğitmeni Kartal Özkul, iş görüşmelerinde özgeçmiş ve tecrübe kadar ilk izlenimin de kilit rol oynadığını söyledi. Medya kariyeri sonrası finans sektöründe de yöneticilik görevlerinde bulunan, Avrupa Birliği-Türkiye İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve HRM Danışmanlık bünyesinde beden dili, diksiyon, iletişim ve satış teknikleri eğitimleri veren Özkul, "Hayatta tekrarı olmayan önemli şeylerden biri de ilk izlenimdir. Karşınızdaki kişiyi etkileme yolunda ilk şart; iyi bir diksiyon ve vücut dilini iyi kullanmaktır" dedi.

Doğru iletişimin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını kaydeden Özkul, “İş yaşamında da, özel hayatta başarının ve huzurun anahtarı, kendini iyi ifade edebilmektir. Doğru iletişimde; oturma biçiminden bedensel mesafeye, kıyafetten ses ve nefes kontrolüne pek çok etkenin önemi varö diye konuştu, şu bilgileri verdi:

“İlk izlenimde beden dilinin yüzde 55, konuşma ve ses tonunun yüzde 38, konuşulan konunun ise yüzde 7 etkisi var. Donanımlısınız, işi istiyorsunuz, ancak bunu nasıl ifade edeceksiniz? İşte bu çok önemli. Görüşmeye koyu renk kıyafetle gidin. Kadınlar pantolon veya etek-ceket takım tercih etmeli. Makyaj, saç ve koku abartılmamalı. Mümkün olduğunca sade olunmalı. Erkekler ise yine koyu renk takım elbise, içine beyaz veya mavi gömlek ve uyumlu bir kravat takmalı. İlk olarak karşınızdakini çözmeye çalışın. Kendiniz hakkında kısa ve öz bilgiler verin. Görüşme öncesi bu anlatımı prova edin. Nefes kontrolünü iyi yapın."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!