İş fikri olan gençlere Teknokent'ten davet

Güncelleme Tarihi:

İş fikri olan gençlere Teknokentten davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 17:41

İş fikri olan gençlere Teknokent'ten davet

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Teknokent'in yüzde 85'inin dolduğunu söyleyerek herhangi bir iş fikri olan öğrencilere ya da Manisalılar'a şirketleşme aşamasına kadar ücretsiz destek verdiklerini açıkladı.    

Manisa'da Ar-Ge, inovasyon, akıllı üretim ve kümelenme konusunda firmaların hizmetinde olacak ve firmalara proje yazım desteği sağlayacak Teknokent, nisan ayında faaliyete geçti. Muradiye bölgesinde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi'nde açılan teknoloji geliştirme bölgesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, 60 firma ile yüzde 85 doluluğa ulaştıklarını bildirdi. Aktaş, "Teknoloji geliştirme bölgeleri teşvikli alan olduğu için firmalar araştırma geliştirme faaliyetlerini yürütmek için ofislerde Ar-Ge faaliyetlerini yürütebilirler. Teknoloji transfer ofisi ayağı ile üniversite sanayi işbirliği de sağlanıyor. Herhangi bir iş fikri olan, öğrenci yada Manisalı bir genç burada yer alabilir. Daha sonra biz onlara şirketleşme aşamasına kadar ücretsiz destek veriyoruz. Şuan itibari ile yaklaşık olarak 4 bin 500 metrekarelik kiralanabilir ofis alanımızın yüzde 85'i doldu" diye konuştu. 25 firmanın bu alana taşındığını ve haziran ortasında bütün firmaların yer alacağını kaydeden Aktaş, "Firmaların kompozisyonuna önem gösteriyoruz. Burasının birçok teknokentten farkı, reel sektör ağırlıklı bir teknokent olmasıdır. Normalde teknoloji geliştirme bölgeleri bilişim sektörüne ağırlık verirler. Fakat biz reel sektörle başladık. Buradaki firmaların yüzde 25'i makine üretimi, yüzde 25'i endüstriyel otomasyon, yüzde 25'i de elektrik elektronik işiyle ilgileniyor. Diğerleri de genelde yazılım firmalarıdır" dedi.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ FİRMALARA BÜYÜK DESTEK

Öncelikle küçük ve orta ölçekli firmalara önem verdiklerini açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Teknokent'te yer alan firmalardan yüzde 30'unun ilk defa kendi işini kuran firmalar olduğunu anlattı. 5 yıl sonrasında endüstriyel ürün odaklı çalışmayı hedeflediklerini belirten Aktaş, "Akıllı ürün ve üretim sistemlerinin geliştirildiği bir teknokent olma hayalimiz var. Şuan itibari ile teknoloji geliştirme bölgesi koordinatörlüğünde yürütülecek bir akıllı ürün üretim sistemleri ve tasarım merkezini burada kurmayı planlıyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte çalıştık. Burası herkesin faydalanabileceği, 24 saat açık bir yer olacak. Burada herhangi bir ürünün portatifini geliştirmek isteyen bir firma, kendi insan kaynakları ile buranın imkanlarından faydalanabilir. 'Ben şu ürünün portatifini istiyorum' derlerse de, onu yapabileceğiz. Özellikle pazar araştırması iyi yapılmış, Türkiye'de üretilmeyen ürünlerin portatifini geliştirerek bunları dışarıdaki firmaların üretmesini sağlayacağız. 2018'in sonu itibari ile başlamasını planlıyoruz" diye konuştu.

ENDÜSTRİ 4.0 İÇİN MODEL FABRİKA

Türkiye'de ve dünyada büyük ilgi gören endüstri 4.0 teknolojisine yönelik harekete geçtiklerini bildiren Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, "Özel ilgi alanımız endüstri 4.0. Burada endüstri 4.0 esaslarına göre çalışacak bir model fabrika yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. Aktaş, özellikle üründe ve üretimde dijitalleşmeye yöneleceklerini belirtti.

Nermin UÇTU/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!