İş dünyasından zeytin dalı harekatına destek

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından zeytin dalı harekatına destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 10:58

KEMALPAŞA Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Zeki Yöndem, gerek bölgenin huzur ve istikrarı, gerekse Türkiye'ye yönelen her türlü tehdidin bertaraf edilmesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı İzmir iş dünyası olarak destekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın, sınırın hemen ötesinden ülke bütünlüğüne yönelik yapılan saldırılara karşı Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullanması olduğunu dile getiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Zeki Yöndem, "Suriye ve Irak gibi sınır komşularımızın toprakları bir coğrafya parçası olmanın ötesinde kadim geçmişimizin önemli tarihi gelişmelerine tanık olmuştur. Bu topraklarda Türk, Kürt, Arap ve diğer halklar yüzyıllarca kardeşlik içinde yaşamış ve bu kardeşliği tehdit eden tüm düşmanlara karşı birlikte mücadele ederek birlikteliklerini güçlendirmişlerdir. Türkiye bugün de aynı mücadeleyi emperyalistlere karşı sürdürmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nın dünyada eşine az rastlanacak şekilde etnik kimliğine bakmaksızın 3 milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yaptığını kaydeden Yöndem, "Bazı güç ve odakların, ülkemize yönelik tehditlerin bertaraf edilmesine yönelik Zeytin Dalı Harikatı'nı manipüle ederek Kürt kardeşlerimize yönelik bir operasyon gibi göstermelerini asla kabul etmiyoruz. ABD ise, DEAŞ ve PKK gibi unsurları kullanarak ve kaosu ülkemize yayarak bölgede varlığını devam ettirmek istemektedir. Saldırıların nihai hedefi Türkiye'dir. Bu bölge büyük güçlerin oyun alanı değildir. Türkiye kendi bekasını ilgilendiren her konuda müdahale etme hakkına sahiptir" diye konuştu.

PKK/PYD'nin bölgede yaşayan Kürtlerin değil, emperyalistlerin temsilcisi olduğunu da vurgulayan Yöndem, "Türkiye'nin gerçekleştirdiği başta Afrin Operasyonu başta olmak üzere, bölgenin istikrara kavuşturulmasına ve büyük güçlerin oyunlarının bozulmasına yönelik operasyonları destekliyor ve başarıya ulaşmasını diliyoruz. Bölgede huzur ve istikrarı bozmakla kalmayıp, ülkemize yönelik emperyalist emelleri gerçekleştirmeye yönelik odaklara ve yapılanmalara asla göz yumulamaz. Bu tehlikeli sürece, iş dünyası, aydını, akademisyen ve sivil toplum örgütleri ile duyarsız kalması beklenemez. Biz İzmir iş dünyası olarak bu konuda tarihi sorumluluğumuz gereği ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatlerini çekmek istiyoruz. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Başka emelleri olanlara, bu tehditleri görmeyip Türkiye'yi suçlu göstermeye çalışanlara karşı da Türk halkı olarak asla izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!