Antalya İş Dünyasından 'Uzlaşı Çağrısı'

Güncelleme Tarihi:

Antalya İş Dünyasından Uzlaşı Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:17

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize restleşmesi Antalyalı patronları tedirgin etti. Döviz hareketlerine vurgu yapan iş dünyası temsilcileri, gerilimin bir an önce düşürülmesini bekliyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında yaşanan ‘vize krizi’ Antalyalı iş dünyası temsilcilerini tedirgin etti. İki ülke arasında yaşanan gerilimin bir an önce düşürülmesi gerektiğinin altını çizen patronlar, iki ülkenin siyasi temsilcilerine uzlaşı çağrısında bulundu.

‘TÜRKİYE’NİN MESELESİ’

Yaşanan krizi sadece Antalya açısından değil, Türkiye bazlı değerlendirmek gerektiğini kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “ABD ve Avrupa ülkeleriyle yaşanan her tür gerilim iş dünyasına olumsuz olarak yansıyor. Tabi ABD gibi bir ülkeyle vize sorunu yaşamak da sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Bu süreç bir an önce normalleşmeli” dedi.

‘KRİZİ AŞMALIYIZ’

“İş dünyası fırtınalı denizi sevmez” diyen Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, “Biz her zaman limanda olmak isteriz. Ülkemizin ithalata bağımlılığı yüzde 65-70 seviyelerinde. Durum böyle olunca yaşananların dolar üzerindeki etkisi maliyetlerimizi yükseltiyor. Bir an evvel bu kriz aşılmalıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

 ‘İLİŞKİLER NORMALLEŞMELİ’

 Sadece ABD değil, Avrupa ülkeleriyle de ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Akın Tabaklar, şöyle dedi: “Gerginlik çok üst seviyelere çıktı. Bu durum tüm iş dünyasını tedirgin ediyor. Ancak sadece ABD ile ilişkilerin düzelmesi yetmez. Türkiye artık Avrupa ülkeleriyle de ilişkilerini normalleştirmelidir.”

‘SAĞDUYULU OLMALIYIZ’

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Erdoğan, “Vize krizinde diplomatik süreçler işletilmeli, uluslararası müttefik iki ülke arasında sağduyulu çözüm önerileri geliştirilmelidir. Aksi halde iki ülke arasındaki anlaşmazlıklar, ülkeler arasında ekonomik ve sosyal ilişkilere de zarar verir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!