İş dünyasından faiz tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından faiz tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 17:33

İş dünyasından faiz tepkisi

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Anamur İlçesinde bir araya gelen iş dünya temsilcileri, yüksek faizin yatırımcının önünde büyük bir engel olduğunu dile getirerek, yetkililerden bu konuya çözüm bulunmasını istedi. 
Anamur İlçe Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ANTSO) düzenlediği istişare toplantısına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Odası Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu ve ilçelerin oda başkanları ve temsilcileri katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, bölgenin kalkınması için atılması gereken adımlarla ilgili oda başkanlarından destek istedi. Torunoğlu, yüksek faizin yatırımcının önünde en büyük engel olduğunun belirterek, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği mücadeleyi sonuna kadar destekliyorum. İstidamın yatırımın önündeki en büyük sorun yüksek faizdir ve ortadan kalkmalıdır. Size soruyorum. Faizin yüzde 15 olduğu bir dönemde iş adamı nasıl yatırım yapsın. Konut faizlerinin 2-2,5 olduğu bir dönemde nasıl yatırım yapacaklar. Tarımın turizmin, inşaat sektörü olarak hepimiz bu zincirin birer halkasıyız. Bir an önce bu yüksek faiz politikasından vazgeçmeliyiz. Yatırımın istihdamın artmasını istiyorsak, buna mecburuz" dedi.
Antalya Mersin karayolunun büyük bir kısmının tamamlanmasından dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın şahsında hükümete teşekkür eden Torunoğlu, yolun bir an önce tamamlanmasının bölgenin kalkınması için büyük bir elzem olduğunu dile getirdi.
Kıbrıs Ticaret Odası ile kardeş oda olduklarının ifade eden Torunoğlu, ilçedeki liman inşaatının sürdüğünü, Türkiye’nin en güneyinden dünyaya açılması için büyük bir önem arz eden Anamur Gümrük Kapısının açılması için oda başkanlarından destek istedi.
Toplantıda, ithal yüzde 145.8’lik kota vergisinin devam etmesinin Mersin ve Antalya arasındaki on binlerce yerli muz üreticisinin ve işletmecisinin istihdamı açısından önemli olduğunu söyleyen Torunoğlu konuşmasının sonunda bölgenin kalkınmasında emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.
Toplantıda divan başkanlığı yapan Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Lokmanoğlu ise Mersin’in deniz ticaretindeki öneminin altını çizerek, Türkiye de iki Deniz Ticaret Odası olduğunu bunlardan birisinin İstanbulda ve diğerinin ise Mersinde olduğunu söyledi. 
Daha sonra söz alan oda başkanları yaşadıkları sorunları dile getirirken toplantının sonunda katılımcılara muz ve çilek ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!