İş dünyasında seçim günü

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasında seçim günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 11:54

İş dünyasında seçim günü

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA iş dünyasının önde gelen sivil toplum örgütleri ANSİAD ve ANTGİAD'da, 13 Ocak Cumartesi yeni başkan ve yönetim kurulları seçilecek. Her iki derneğin seçiminde de iki aday yarışacak.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin tüzüğüne göre 3 yılda bir yapılması gereken olağan genel kurulu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Batı Akdeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu'nun (BAKSİFED) genel kurul süreçlerine uyum sağlanması için bir yıl erken yapılacak. Abdullah Erdoğan başkanlığındaki ANSİAD'ın yarın Akra Barut Hotel'de gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulunda, iki aday yarışacak. ANSİAD başkanlığı için mevcut yönetim kurulundaki Sadi Kan ile Hatice Öz adaylıklarını açıkladı.

TEK ADAY GELENEĞİ BOZULDU

Tek dönem başkanlık kuralının uygulandığı ANSİAD'da 160'a yakın üye oy kullanacak. Antalya'da 1990 yılında kurulan ve genel kurulları öncesinde üyeler arasında yapılan temayül yoklaması neticesinde belirlenen tek aday ve listesi şeklinde gerçekleştirilirken, bu seçimde ilk defa bu temayülün dışına da çıkılmış olacak ve iki aday yarışacak. 27 yıllık tarihinde 10 ismin başkanlık görevini üstlendiği ANSİAD'ın, tek adaylı seçim geleneği ilk defa bu seçimde bozulacak.

'BARIŞ İÇİNDE BİR SEÇİM'

ANSİAD'ın bağlı olduğu BAKSİFED ve TÜRKONFED'in 2018'den itibaren üç yıllık görev süreleri olduğunu belirten Abdullah Erdoğan, buralara da delege gönderdiklerini, uyum sağlanması açısından böyle bir karar aldıklarını kaydetti. ANSİAD'ın ilk defa iki adaylı seçime gidecek olmasını da değerlendiren Erdoğan, şöyle dedi:

“Genelde ANSİAD'da tek adaylı seçime gidiliyordu. Birden fazla aday çıkıyordu ama gelenekleri icabı 6-7 ay önce üyelerimize mail gönderiyor, 'ANSİAD'ın başında kimi görmek isterseniz' diye soruyorduk. Bu geleneğe göre yüksek oy alan arkadaşlarımız arasında da temayül yoklaması yapıyoruz. Bu seçim için Orhan Şenol ve Sadi Kan arkadaşlarımızın adı çıktı. İki arkadaşımız da aday olduğunu açıkladı ve dolayısıyla önseçim yaptık. Hem sosyal medyayı kullandık, hem de sandık koyduk. Bu süreçte iki arkadaşımızla da görüştük, 'kim bir oy eksik alırsa adaylıktan vazgeçsin' dedik ve kabul edildi. Orhan Şenol arkadaşımız 6 oy az aldı ve Sadi bey aday olarak kaldı. Biz bu önseçimde de demokrasinin kurallarına uygun hareket ederek yönetim ve yüksek danışma kurulunda onayladık. Daha sonra Hatice hanım bazı arkadaşlardan talep geldiğini belirterek aday olduğunu bildirdi. Demokrasilerde tabi kimseye 'aday olma' deme hakkımız yok. İnşallah barış içinde bir seçim olacak. Bir kırıcılık olacağını düşünmüyorum. Aday arkadaşlarımızın her ikisiyle de konuştuk ve dostça yarışacaklarını söylediler ve kim kazanırsa arkasında çalışmaya devam edecekleri sözünü verdi."

ANTGİAD'DA DA İKİ ADAY

İş dünyasının genç temsilcilerinin oluşturduğu Antalya Genç İşadamları Derneği'nin yarınki olağan genel kurulu, Akra Barut Hotel'de saat 13.00-17.00 arasında yapılacak. ANTGİAD'ın mevcut başkanı Volkan Barutçu aday olmayacağını açıkladı. İki yıl bu görevi üstlendiğini ve layıkıyla yerine getirdiğine inandığını belirten ANTGİAD Başkanı Volkan Barutçu, bu güzel görevleri isteyen yeni isimlere yer açmak gerektiğini ve fırsat vermek için aday olmadığını söyledi. Seçimde iki adayın yarışacağını belirten Barutçu, “Ahmet Ekelik ve Mustafa Cengiz arkadaşlarımız yarışacak ve hangisi kazanırsa bayrağı o arkadaşımız ve yönetimine devredeceğiz. İnanıyorum ki yeni seçilecek arkadaşlarımız da derneğimizi en iyi şekilde temsil ederek, görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir" dedi.

Genç işadamlarının seçiminde, 150'ye yakın üye oy kullanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!