"İş dünyasında kadın hedefi yüzde 30"

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasında kadın hedefi yüzde 30
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:26

W20 (Women 20 - Kadın 20) Türkiye Başkanı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Kurucu Üyesi Gülden Türktan, ilk etapta iş dünyasında kadın oranı hedeflerinin yüzde 30 olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Professional Women's Network (PWN) İstanbul‘un düzenlediği “Çalışma Hayatında Cinsiyet Dengesi Ütopya mı?” başlıklı konferans, Garanti Bankası Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Türktan, konferans bünyesinde gerçekleştirilen paneldeki konuşmasında, gelecekte kadın çalışan oranının bazı iş alanlarında yüzde 50’yi bile geçeceğini söyledi.

Kadınların kendi zihinlerinde şuur ve farkındalıklarını artırmak zorunda olduğunu belirten Türktan, "Kadın-erkek fırsat eşitliği, dünyada kalkınmanın azalmasıyla gündeme geldi. Batan şirketler, kalkınmayan ülkeler dünyada bir sorun. Üreticiler kadınlar için araba tasarımı gibi kadınlara yönelik ürünlere de yöneldi.” ifadelerini kullandı.

Türktan, erkeklerin bazı sektörlerde öne çıkabildiğini belirterek, ilk etapta iş dünyasında kadın oranı hedeflerinin yüzde 30 olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Şirketlerde kadın istihdamı noktasında bazen tepe yönetim ile orta yönetimin aynı inancı taşıdığını aktaran Türktan, "Orta sınıf yöneticiler, kadın-erkek eşitliğine inandığı halde bunu iş hayatında uygulamıyor. Orta yönetime de çok iş düşüyor." ifadesini kullandı. 
Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl da cinsiyet dengeli iş hayatına ilişkin çalışmalar yaptıklarını ve çalışanlarına bu yönde eğitim verdiklerini dile getirdi.

Koç Holding’in birçok alanda faaliyet gösterdiğini, kadın istihdamı noktasında her alanın farklı dinamikleri olduğunu kaydeden Ünlü, medyada gösterilen filmlerde ve reklamlarda da kadın karakterlerinin doğru kurgulanması gerektiğini ifade etti. 

"YENİ AÇILAN POZİSYONLARA KADINLARI İSTİHDAM EDİYORUZ"

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Galya Frayman Molinas ise iş dünyasında kadın sayısının artacağına inancının tam olduğunu, şirkette kadın temsiliyetini artırmak için yeni açılan pozisyonlara kadınları istihdam ettiklerini söyledi.

Kadınların işten ayrılma oranlarını düşürmek için çalışma yaptıklarını kaydeden Molinas, kadın istihdamının artması için kadınların kendisine güvenlerinin artması ve kültürün de kapsayıcı olması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

PWN İstanbul Kurumlarda Çeşitlilik Çalışma Grup Lideri Nüket Germirli moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Aycan ve Egon Zehnder Yönetici Ortağı Murat Yeşildere de katıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!