İş dünyası gece kulüplerinde DJ’lik yapmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası gece kulüplerinde DJ’lik yapmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 09:00

Şirketlerin üst düzey yöneticileri, patronları artık DJ’lik eğitimi almaya başladı. Aldıkları eğitim sonucunda gece kulüplerinde DJ’lik yapanlar bile oldu. Aynı zamanda çalışanlarına da DJ’lik eğitimi verdiren patronlar, böylelikle verimliliği ve bağlılığı arttırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İş dünyası gece kulüplerinde DJ’lik yapmaya başladı
Büyük şirketlerde çalışan üst düzey yöneticiler ve patronlar kulaklıkları takıp, müzik setlerinin başındaki yerini aldı. Aldıkları DJ’lik eğitiminden sonra DJ’lik yapmaya başlayan patronlar, takım elbiseleri ve kravatları çıkarıp gece kulüplerinde de sahne almaya başladı. Haftasonu ‘ek iş’ olarak DJ’lik yapanlar arasında banka sahibi patronlar da bulunuyor, doktorlar da. Bazı şirketlerin CEO ve patronlarının eşlerinin de DJ’liğe meraklı olduğunu belirten İstanbul DJ Akademi ortaklarından Serdar Ayyıldız, “Bir bankanın kredi kartları biriminin müdürüne eğitim verdim. Kendisiyle çok önemli bir gece kulübünde sahne aldık. Banka sahibi bir işadamı da ortağım Selami Bilgiç’ten eğitim aldı. Kendi bankasının eğlencesinde ve yurtdışında çok büyük bir organizasyonda DJ’lik yaptı. Birçok doktor öğrencimiz de var. Bazı firmaların üst düzey yöneticileri ile 4-5 yıldır birlikte sahne alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İş dünyası gece kulüplerinde DJ’lik yapmaya başladı

Cem Boyner'in kızı Ayşe Boyner

HEYECAN YAPIYORLAR

Kendi okullarında ya da firmalarda 1 ve 3 aylık eğitimler verdiklerini söyleyen Ayyıldız, “Emrinde binlerce kişi çalışan yöneticiler DJ kabinine çıktığında bambaşka kişiler oluyor. Ne yapacaklarını bilemiyor. Çünkü karşılarında yüzlerde kişi ne çalacak onu bekliyor. O yüzden hızlı karar verme becerileri gelişiyor” dedi. Ortağı Selami Bilgiç’in de geçmişte Doğuş radyolarında Dj olduğuna değinen Ayyıldız, “Sektörün gelişmesiyle böyle bir pazar oluştu. Ramazanlarda iftarlarda ilahi çalan DJ’ler var. Nişanlarda, kadınlar matinesinde DJ’ler var. Artık sadece birilerini coşturmak için ya da eğlendirmek için DJ’ler çalışmıyor. Hayatın her alanına girdiler” dedi.

İş dünyası gece kulüplerinde DJ’lik yapmaya başladı

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman

6-7 BİN LİRA KAZANÇ

Türkiye’de birçok kurumsal firmanın organizasyonlarında yer aldıklarını söyleyen Ayyıldız, “Bu firmalarda aynı zamanda çalışanlar için kurslar düzenliyoruz. Şirketler dışında kendi yerimizde DJ’lik sınıflarında eğitimler veriyoruz. Hobi amaçlı 1 aylık kursun ücreti bin lira. 3 aylık profesyonel kursun ücreti ise 3 bin lira. Çalışanlarına eğitim ya da organizasyonlarında DJ’lik hizmeti verdiğimiz firmalar arasında IKEA, Koç Holding, Midpoint, Doğuş Holding IBM, Turkcell ve Mercedes gibi yerler var” dedi. Ortalama bir DJ’in aylık maaşının en az 2 bin 500 lira olduğunu söyleyen Bilgiç ise, “Eğer iyi çalışan ve egosu yüksek omayan bir DJ ise daha fazla para kazanabilir. Düğünlerde veya çeşitli organizasyonlarda DJ’lik yaparsa aylık kazancını 6-7 bin liraya kadar çıkarabilir” dedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞANLAR DA UNUTULMADI

PATRONLAR ve üst düzey yöneticiler bu tarz farklı alanlara doğru kayarken çalışanlarını da unutmuyor. Çalışanlarının şirketlerine bağlılığını ve verimliliği arttırmak için artık firmalar birçok yol deniyor. Geçmişte çalışanlarına ilgi gösterdiğini onlara değer verdiğini göstermek için fabrikalarının sosyal tesislerinde patronların da katıldığı yemekler düzenler, futbol veya basketbol maçı izlemeye giderdi. Halı saha maçı organize eder ya da farklı bir ilde çalışanlara ödül olarak tatil hediye edilirdi. Şimdi patronlar kendileri gibi çalışanlarının istekleri doğrultusunda DJ’lik eğitimi verdiriyor ya da Formula 1 araç replikalarında hem kullanım hem de pitstoplarda yaşanan heyecan yaşatılıyor.

Haberin Devamı

İş dünyası gece kulüplerinde DJ’lik yapmaya başladı

S&S Motors’un Genel Müdürü Ferhat Albayrak

30 EUROYA FORMULA KEYFİ

ŞİRKET yöneticilerinin, personelin motivasyonunu arttırmak veya iş streslerini azaltmak düzenlenen aktiviteler arasında en dikkat çekenlerden biri de Formula araçlarında yapılan takım aktiviteleri. Hilton İstanbul Kozyatağı içinde yer alan Speedcity’de gerçeğiyle aynı ebatta tasarlanmış Formula araçlarında yapılan takım aktiviteleri Pit- stop takımları kurarak, gerçek Formula 1 kuralları final yarışları eşliğinde gerçekleştiriliyor. Aynı anda 80 kişinin katıldığı aktivitde her bir Formula aracı başında, 5 ila 20 kişilik takımlar görev alabiliyor. Ekiplerin hedefi kendi piltolarının yarışı kazanmasını için mücadele vermek oluyor. 3 saat süren etkinlikte yiyecek ve içecek ikramları ile birlikte fiyatlar 30 Euro’dan başlıyor.

Haberin Devamı

FRANSIZ BAŞLAYIP ANKARA'NIN BAĞLAR'I İLE BİTİYOR

Artık şirketlerin yemeğinde dahi firmaların DJ’lik hizmeti aldığını belirten Serdar Ayyıldız, “İşin saatine göre alınan ücret değişiyor. Fiyatlar 3-5 bin lira arasında oluyor. Şirketler artık kim olduğu belli olmayan kişilerden hizmet almak yerine bizim gibi kurumsal firmaları tercih ediyor. Bu alanda 21 DJ ile hizmet veriyoruz” dedi. Yaptıkları bazı organizasyonlar hakkında bilgi veren Selami Bilgiç ise, “Organizasyonlar Fransız başlıyor ancak en sonunda Ankara’nın bağlarına dönüyor. 40-50 ülkeden doktor adaylarına tekne de bir parti düzenlendi. DJ’lik yaptım. 400 kişi vardı. Sadece 25’i Türktü. Yarım saat sonra Türk misafirlerden biri gelip Ankara’nın bağlarını çalmamızı istedi” dedi.

ÜNLÜ İSİMLER DJ'LİĞE EL ATTI

DJ’lik yapan işadamları arasında Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve S&S Motors’un Genel Müdürü Ferhat Albayrak da bulunuyor. Cem Boyner’in kızı Ayşe Boyner ve Halit Narin’in oğlu Emre Narin de DJ’lik yapıyor.


2014’te en çok kazanan DJ’ler

Calvin Harris-66 milyon dolar
David Guetta-30 milyon dolar
Avicii-28 milyon dolar
Tiesto-28 milyon dolar
Steve Aoki-23milyon dolar
Dj’lerin kazançları Forbes Dergisi’nden alınmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!