İş dünyamız cesur olsun

Güncelleme Tarihi:

İş dünyamız cesur olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 20:56

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, OHAL'i bahane eden fırsatçıların türemesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Bankalarımız burada dikkatli hareket etmeli. Kredi çağırma, faizleri artırma gibi olağan dışı, piyasa şartlarına uygun olmayan birtakım uygulamalardan sakınmak gerekir" dedi.

Haberin Devamı


OHAL kararı ile vatandaşların özgürlüklerinde kısıtlamaya gidilmeyeceğinin altını çizen Tüfenkci, "Bunu fırsat bilerek, faiz oranlarını yükseltemeye çalışanlar veya kamuoyunda algı oluşturmaya çalışanlara asla itibar edilmemesi lazım. Bankalarımız burada dikkatli hareket etmeli. Kredi çağırma gibi, faizleri artırma gibi olağan dışı, piyasa şartlarına uygun olmayan birtakım düşünceler ve gelecek endişeleriyle yanlış anlaşılmalara sebep olacak uygulamalardan sakınmak gerekir" ifadesini kullandı.


Tüfenkci, darbe girişimine inat daha çok üretim yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu noktada iş dünyasından da daha cesur adımlar atılmasını beklediklerini dile getirdi.

FIRSATÇIYA İZİN YOK

OHAL'in ekonomik anlamda herhangi negatif bir etki yaratmayacağına işaret eden Tüfenkci, "Hükümet olarak, OHAL'i bahane ederek birtakım fırsatçıların türemesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. OHAL, sadece ve sadece ülkemizin içerisinde bulunduğu darbe girişimine, darbecilere karşı alınmış tedbirlerin hızlı bir şekilde uygulanması amacıyla alınmış bir karardır. Altını çizerek tekrar söylüyorum; Ekonomik çevrelere seyahat, basın özgürlüğü, sokağa çıkma özgürlüğü gibi hiçbir kısıtlayıcı tedbirler yoktur, alınmayacaktır. Bu noktada Bakanlık olarak da gümrük işlemlerini daha da hızlandırmak istiyoruz. İhracatçılarımızın, ithalatçılarımızın işlerini daha da kolaylaştırmak, daha güvenli hale getirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!