İş Bankası’ndan çocuklara karne hediyesi

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası’ndan çocuklara karne hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 15:57

Türkiye İş Bankası’nın 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlattığı ve çocukların sabırsızlıkla beklediği “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasının bu yılki kitabı Genel Müdür Adnan Bali’nin ev sahipliğinde yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantı Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar, gazeteci yazar Doğan Hızlan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

İş Bankası’nın bu yılki karne hediyesi olan “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim yolunda eğlenceli adımlar” isimli kitap Çağlar Sunay tarafından hazırlandı. Basın toplantısında konuşan Genel Müdür Adnan Bali bütün dünyada başarıları ile ayakta alkışlanan, hepimizi gururlandıran, Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’a ve kampanyaya verdiği destek nedeniyle Doğan Hızlan’a teşekkür etti.

BALİ: “MERAK, SORGULAMA, ARAŞTIRMA VE OKUMA ALIŞKANLIKLARI GENÇ YAŞTA KAZANDIRILMALI”

“Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasını sürdürmekten gurur duyduklarını belirten Bali, "Geleceğimizi şekillendirecek nesillere, değeri ölçülemeyecek çok kıymetli bir hazine olan okuma alışkanlığının kazandırılmasına ve sevdirilmesine katkı yapmayı sürdüreceğiz” dedi. Türkiye İş Bankası olarak ülkenin her alanda kalkınmasına ve toplumun ihtiyaçlarının doğru belirlenerek giderilmesine katkı sağlamaya önem verdiklerinin altını çizen Bali eğitim, çevre ve kültür sanat alanlarında hayata geçirdikleri projeleri uzun soluklu, yaygın ve sürdürülebilir bir yapıda yürüttüklerini ifade etti. Bali sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde 23 milyona yakın çocuk nüfusu mevcut. Bu denli yoğun çocuk nüfusuna sahip bir ülke olarak eğitimi çok önemsemeliyiz. Eğitim konusunda gelişme sağlamamızın bir yolunun da bu alana yönelik yatırımların yanında “merak, sorgulama, araştırma ve okuma” alışkanlıklarının genç yaşta kazandırılmasından geçtiğine inanıyoruz. Bu inançla, bu yıl çocuklarımıza evren, dünyamız, yaşam, insan bedeni, insan etkinlikleri, bilim ve teknoloji başlıklarında kim, neden, ne zaman sorularına yanıt veren “Mars’a Nasıl Giderim? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabı”nı hediye edeceğiz.”

Haberin Devamı

SANCAR: “ÇOCUKLARA BİLİM İLE UĞRAŞMA YOLUNDA İLHAM OLMAYI DİLİYORUM”

Toplantıyı onurlandıran Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar, Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyet tarihinde çok büyük rol oynamış İş Bankası’nın eğitim alanındaki bu sosyal girişimine katılmaktan gerçekten mutlu olduğunu ifade etti. Sancar şunları ekledi: “Bu girişimin özellikle çocuklarımızın eğitimi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anki durumumun ‘şöhretim’in diyelim, çocuklarımıza her şeyden ziyade bilim ile uğraşma yolunda ilham vermesini diliyorum.”

Haberin Devamı

HIZLAN: “İŞ BANKASI 9 YILDIR, ÖĞRENCİLERE OKUMA SEVGİSİNİ AŞILIYOR”

Doğan Hızlan konuyu şöyle değerlendirdi: “Bu yıl İş Bankası kampanyasının tanıtım toplantısında bilim dünyasının uluslararası bir adı var: Aziz Sancar… Nobel ödülünün coşkusunu, etkisini bize de yaşattı. Çünkü ülkesini unutmadı. Onun düşüncelerini, öğretmenlerine ve dostlarına gösterdiği vefayı konuşmalarından öğrendik. Bugün burada bulunması hoş da bir rastlantıyı bize anımsatıyor. Mars’a Nasıl Giderim? bilim kitabını bir bilim adamı tanıtıyor. İş Bankası 9 yıldır, öğrencilere okuma sevgisini aşılıyor, okuma alışkanlığı kazandırıyor. Şimdiye kadar yayınlanan kitaplarda birçok öğrencinin yaz tatilinde bu kitapları okuyarak edebiyatı sevmeye başladıkları kanısındayım. Hatta bazıları o şairlerden, öykücülerden birinin eserini beğenip belki de onun okuru olmuşlardır. Bu yıl verilen Mars’a Nasıl Giderim kitabında da bilimin nasıl hayatımızın içine girdiğini, gündelik hayatımızdaki yerini öğreneceklerdir”.

Haberin Devamı

TÜRKİYE VE 12 ÜLKEDEKİ İŞ BANKASI ŞUBELERİNDEN HEDİYE KİTAPLAR DAĞITILACAK

İş Bankası kampanya kapsamında son okul zilinin çalmasını takiben yaz tatiline girecek olan 1 milyonu aşkın ilk ve orta öğretim öğrencisine kitap armağan edecek. Öğrenciler hediye kitaplarını İş Bankası şubelerinden alabilecekler. Banka bu yıl 9’uncusu yapılan kampanya ile çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini, nitelikli kitaplarla buluşmasını hedefliyor. Kampanya çerçevesinde kitap hediyesi, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova, Bahreyn ve Rusya olmak üzere 12 ülkedeki İş Bankası şubelerinden de yapılacak.

Haberin Devamı

KAMPANYADA DAĞITILAN KİTAP SAYISI 11 MİLYONU AŞTI

İş Bankası, Karneni Göster Kitabını Al kampanyası ile çocuklara 2008 yılında “Alice Harikalar Diyarında”, 2009’da “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler”, 2010’da “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2011’de “Halime Kaptan” ve “Küçük Mavi Gezegen”, 2012’de “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler”, 2013’te “Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler”, 2014’te “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2015’te ise “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” ve “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum” kitaplarını dağıtmıştı. Bu yıl dağıtılacak kitaplarla birlikte 9 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aşmış olacak.

Haberin Devamı

DAĞITIM KANALLARI HER YIL GENİŞLETİLİYOR

İhtiyaç sahibi daha çok çocuğa ulaşabilmek için dağıtım kanallarını her yıl genişleten Banka, Yatılı Bölge Okulları, Sevgi Evleri, Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri ile Çocuk Eğitimevleri’ndeki çocukların yanı sıra mülteci kamplarındaki çocuklara da “Mars’a Nasıl Giderim? Bilim yolunda eğlenceli adımlar” kitabı hediye edecek. Hediye kitaplar, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine gönderilmek üzere Braille alfabesiyle de basılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!