İş ararken sosyal medya paylaşımlarına dikkat

Güncelleme Tarihi:

İş ararken sosyal medya paylaşımlarına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 17:40

MANİSA’da üniversite öğrencileri ile buluşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, özellikle iş arayanların sosyal medya hesaplarını dikkatli kullanması gerektiğini söyleyerek "Dijital ayak izinize dikkat edin. İş için başvuranları mutlaka sosyal medya hesaplarından bakıyoruz. Küfürlü, kötü paylaşımlar varsa bu kişiler direk eleniyor" dedi. 

Haberin Devamı

Manisa Genç İşadamları Derneği tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ’Dünya Devleri Manisa’da buluşuyor’ etkinliği düzenlendi. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök de, etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. İnci Holding olarak bütün üretimleri Manisa’daki fabrikalarda gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Neşe Gök, bir aile şirketi olduklarını söyledi. 2 bin 400 çalışana sahip olduklarını belirten Gök, "Üretimimizin yüzde 65’ini dünyada 80’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. 4 tane jant fabrikamız var" dedi.

Etkinlikte öğrencilere iş ararken yapacaklarını ve iş görüşmesinde dikkat edilecek noktaları anlatan Gök, "Bir yönetici, bir insan kaynakları temsilcisi CV’yi aldığında sizin hakkınızda bilgi sahibi olması lazım. Bir sayfayı geçmemeli, kısa ve öz olmalıdır. Niçin başvurduğunu anlatmalısınız. CV’de minimum karakterle maksimum şeyleri anlatmalısınız. CV’de en yeni bilgiler en üstte yer almalıdır. Sondan başa doğru sıralanıyor. Hatasız olması çok önemlidir. İmla kuralları çok önemlidir. CV’lerinizi başkalarına gösteriniz. Başka bir göz hatalarınızı görebilir. Bölümünü dahi yazamayan insanlar var. Bu CV’leri hemen atıyoruz. İletişim bilgileriniz ulaşılabilir olmalıdır" diye konuştu. İngilizce CV konusunda da uyaran Gök, Türk şirketine İngilizce göndermenin bir anlamı olmadığını dile getirdi. Öğrencilere mülakatlarda samimi, saygılı ve dürüst olmalarını öneren Gök, üniversite hayatında yapılacak sosyal faaliyetlerin iş ararken büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 

Haberin Devamı

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gök, iş arayan kişilerin sosyal medya hesaplarına paylaştıklarına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Gök, "Dijital ayak izi son dönemde önem kazandı. Mutlaka paylaşımlara bakıyoruz. Küfürlü paylaşımlar elenme nedeni oluyor. Bir kişi görüşmeye gelmeden önce fotoğrafları, sosyal medya hesaplarına bakarız. Bu yüzden iş arayanlar sosyal medyayı daha dikkatli kullanmalı" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!