İş adamlarına işçi teşvikleri anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

İş adamlarına işçi teşvikleri anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 16:24

İş adamlarına işçi teşvikleri anlatıldı

Haberin Devamı

Sıtkı GÖNEN/AFŞİN(Kahramanmaraş), (DHA) - ÇALIŞMA ve İş Kurumu (İŞKUR) Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, Afşin'de işadamlarına istihdam edecekleri işçilerin devlet tarafından verilen teşvikleri anlattı.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Oda Başkanı Bekir Sıtkı Can da katıldı. Türkiye'nin zor bir durumdan geçtiğini belirten İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, ülkenin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam için başlattığı milli seferberliğin işveren ve iş arayanlar açısından sevindirici olduğunu ifade eden Yüce, istihdamla ilgili teşvikleri anlatarak şunları söyledi:

"İş verenlerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016 Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her sigortalıdan bu teşvikten yararlanacaklardır. Uygulanacak teşvikle iş verenlerin, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacaklar her 1 sigortalı için sadece bin 404 lira ödeyecek olup, geriye kalan 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. 5510/4/A kapsamında en az 2 çalışanı bulunan ve İŞKUR'a kayıtlı işverenler, bu teşvikten faydalanacaklardır. Çalışan sayısı 2 ile 10 arasında ise bir katılımcı, 11 ve üzerinde ise çalışan sayısının 10'da biri arasında katılımcı alabilir. Program sonunda katılımcıların en az yüzde 50 oranında istihdam edilmesi istenir."

Toplantının sorunda Bekir Sıtkı Can, Ali Yüce'ye plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!