Irmak kenarı değil Öveçler’de 3. Cadde

Güncelleme Tarihi:

Irmak kenarı değil Öveçler’de 3. Cadde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 00:00

Öveçler Huzur Mahallesi’nin Kızılay ve Ulus’a yakın olmasına rağmen yaşadığı ulaşım sorununa, yağan yağmurla birlikte bir de alt yapı sorunu ekleniyor.

ÖVEÇLER 3. Cadde’ye belediye hiçbir şekilde hizmet vermiyor. Her yere gereksiz hizmet edenler, burada yaşayanları nedense unutuyorlar.

Dikmen’in, Sokullu’nun, Cevizlidere’nin, Balgat’ın arasında unutulmuş ve ulaşım sorunu da hat safhada olan Öveçler Huzur mahallesi 3.cadde ihmal ediliyor.

Kaldırımları ve asfaltının bozukluğu, Kızılay’a ve Ulus’a yakın olmasına rağmen ulaşım araçlarının uzaklığı nedeniyle burada oturanların yaşadıkları zorluklara bir de yağmur yağdığı anda alt yapı bozukluğu nedeniyle oluşan ırmak ekleniyor.

NAFİLE BAŞVURULAR

Defalarca belediyelere yaptığımız müracaatlardan maalesef sonuç alamadık. Kaldırım ve asfalt bakım çalışmalarının
/images/100/0x0/55eaa0b0f018fbb8f88c69f0
program dahilinde yapılacağı bildirildi. Diğer caddelerde çalışmaları görüyoruz ancak, 3. Caddede halen bir çalışma yok.

Ulaşım sorunu hakkında da yaptığımız başvuruya aldığımız cevap çözüm değildi. Zira, Yokuşlar arasında bulunan 3.caddeden ulaşım araçlarının çalıştığı Cevizlidere ve Öveçler 2.caddeye çıkışta, belediyece yürüyüş mesafesi olarak adlandırılan yolda yürümek çok zor.

Soruyorum, burada oturan sakinler ne zaman belediye hizmetlerinden faydalanabilecekler, ne zaman huzura erecekler?

hande2/DİKMEN

Dokuz yaşında elinde fırça başında türban

Pazar günleri alışverişveriş merkezlerinde düzenlenen etkinlikler, çocukların yüzlerini güldürüyor. Ama benim gözüme ilişip saatlerce düşünmeme neden olan o küçük kız çocuğu ile ilgili önemli tereddütlerim var.

ANTARES Alışveriş Merkezi’nin yeni yeni kendini gösterdiği şu günlerde, çocuklar için birçok etkinlik düzenleniyor. Çocuklar bu durumdan çok memnunken, anne ve babalar biraz dertli görünüyordu. Çünkü çocuklarıyla sulu boya yapan anne ve babalar, saatlerce katıldıkları etkinlikten sıkılmış gibiydiler.

Çocuklar etraflarında gördükleri balonlara ve sulu boya masalarına yoğun ilgi gösterince, haliyle organizasyonu düzenleyenlerin ve etkinlik içerisindeki elemanların yüzleri gülüyordu. Sadece kalabalıktan dolayı masaların bulunduğu bölgeden geçmek isteyen bizler, yol veren biri olmadığından ailelerle ’Köşe kapmaca’ oynadık.

BİR ÇOCUK VARDI Kİ

Bu etkinlik içerisinde anne ve babasıyla oynayan bir çocuk vardı ki... Bu çocuk saatlerce benim düşünmeme sebep oldu. İşte nedeni:

Dokuz yaşlarında küçücük bir çocuğun başına takılmış olan bir türban vardı. Bu konu tartışmalı falan değil, o bir çocuk..! Aklı başına geldiğinde kararı kendi vermeli. "Ona, buna karşıyım" türünden ahkam kesmek değil niyetim.

Üstadımız, Yaşar Sökmensüer’in pazar günü köşesinde yazdığı, ’Saatleri Ayarlamak’ başlıklı ’Hürriyet’ ile ilgili yazıyı umarım, okuyan (hürriyetin ne olduğunu bilmeyenler) olmuştur. Ben her zamanki gibi okudum ve çok etkilendim.

İşte bu küçük kız da neyin ne olduğunu bilmeden, bir şeyler adına yakınları tarafından hürriyeti kısıtlanmış bir çocuk bana göre. Umarım, ilerlemekten bahsedenler çocukların bu hallerinden haberdardır.

Haberkutusu/ETLİK

Çöp yemenin gururunu gururlular göremiyor

DİKMEN’de cadde kenarına çöküp çöplerdeki çayları yiyen bu çocuk hakkında yaptığım video haber üzerine, ankara.sendeyolla.com’da bazı vatandaşlar yorum yaptı, bilgi verdi.

Bölge sakinlerinin şu açıklamaları, dikkate değer:

"Bu çocuk 5 yaşından beri çöp yiyerek besleniyor. Bizler ekmek veriyoruz yemiyor. Yine çöp yemekte ısrar ediyor. Çok da gururludur. Ters bir hareketini görmedik. Yetkililer bu çocuğa sahip çıksın. Bu vücut bu pisliği kaldırmaz Genç olduğu için direnci sağlam ama, ilerleyen zamanlarda birçok hastalığa yakalanması muhtemel. Belki de hayatını kaybeder"

Bekir KILIÇ/DİKMEN

Türk’ün yoğurt yiyişi yol yapmadan açmak mı

Bir telaşe vardır bilir misiniz? Alışveriş merkezlerinin hemen açılma telaşı... Hazırlıklar, bakanların, başbakanların kesmesi için çaba gösterilen kurdeleler...

Sanki hiç alışveriş merkezi yokmuş, kıtlıkta kalmışız gibi alışveriş merkezleri daha inşaat halindeyken halka açılır. Vatandaş da,"Gitmeyeyim" demez. Nerede alışveriş merkezi, orada alışveriş canavarları...

Kısa bir süre önce ’kár kárdır’ felsefesiyle ANTARES Alışveriş Merkezini açanlar, girişlerdeki bataklıktan habersizler. Alışveriş merkezinin arka tarafta bulunan girişi yol tamamlanmadan açılınca, üzerine bir de yağmur yağınca, yol bataklığa dönüştü. Demesinler ki, "Biz müşterilerimize kolaylık olsun diye bu kısımı açtık" Gerçekten böyle düşünülseydi, girişe en azından bir asfalt atılırdı.

Bol alışverişli günler dileğiyle

Haberkutusu/ETLİK

Futbol kupası Gazi’nin

ANKARA’da üniversiteler arası futbol B kategorisi grup birinciliği müsabakaları 24-28 Mart tarihleri arasında yapıldı. Birinciliği Gazi Üniversitesi kazandı.

19 Mayıs Stadyumu dış sahalarında beş gün boyunca devam eden müsabakalarda, Başkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Polis Akademisi ve Gazi Üniversitesi birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

Centilmence geçen maçlar sonucunda, bütün maçlarını kazanan Gazi Üniversitesi birinci oldu ve Nevşehir’de yapılacak klasman maçlarına gitmeye hak kazandı.

Sıralamada ikinciliği Polis Akademisi, üçüncülüğü Başkent Üniversitesi futbol takımları aldı. Yapılan müsabakalarda Ankara Üniversitesi Futbol takımı ise bir alt kümeye düştü.

Mahmut Baytemir/ULUS

Gezelim görelim

CUMHURİYET Lisesi’nden bir grup öğrenci, beden eğitimi öğretmenleri Şeref Hoca ile hafta sonunu Nevşehir’de geçirdiler. Nevşehir ve çevresini gezen öğrenciler, ikinci gün yağan yağmura rağmen pes etmediler, gezilerine ıslanarak da olsa heyecanla devam edip mutlu bir şekilde evlerine döndüler.

Nuran Bereket/NEVŞEHİR

Mogan Gölü lütfen artık temizlensin

Hem su kaynaklarımızı ve doğal güzelliklerimizi koruyamıyoruz, hem de bu konuyla ilgili sözlü tartışmadan ileri gidemiyoruz

ÇOCUKLUĞUMDAN beri babamız bize "Gölbaşına gidiyoruz" deyince yerimizde duramazdık. Göl kıyısında yapacağımız mangalı, oynayacağımız oyunları, gün batımında eşsiz doğadaki gün batımı ve kuşların yuvalarına dönüşünü izlediğimiz gelirdi hep aklımıza.

Ancak Gölbaşı’nda aniden başlayan koku sorunu ardından, toplu canlı ölümleri yakın zaman içerisinde Ankaralı’nın epey canını sıkmıştı. Birçok kurumun olaya dahil olması ile çeşitli yöntemlerden bahsedildi ve gerçekleşmedi.

Mogan gölü ne olacak, pisliklerden kurtulacak mıyız, yine toplu canlı ölümleri olacak mı? Çevre sakinleri sinekten kurtulacak mı, çarpık yapılaşmanın ve modern mimarinin getirdiği pislikler yine göle akacak mı?

Ve senelerdir doğru dürüst bir tane ağaç dikilmeyen Mogan Gölü yeşerecek mi, yine eskisi gibi bir Ankaralı olarak hafta sonlarında orada güzel vakit geçirecek miyiz?

İsyanım var....

Biri beni bu kabustan uyandırsın lütfen.

Fatih Karaç/GÖLBAŞI

Dikmen Caddesi üzerinde piknik

KONYA
yolu ile Dikmen Caddesi arasindaki yeşil alan, her haftasonu (hatta bazen hafta içi aksamlarda da) piknikçilerin istilasina maruz kaliyor. Arabalari ile gelen (özellikle beyler) kapıları açıp, müzik çalıp, ateş yakarak mangal yapıyor. Sonra tüm çöpü oldugu yerde bırakarak ayrılıyor. El insaf... duc620/DİKMEN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!