İRFAN TAZE BİTTİ BAHAR VERELİM

Haberin Devamı

İRFAN TAZE BİTTİ BAHAR VERELİM

Öyle güzel gelir ki Ege’ye bahar, ağzı açık ayran budalası gibi kalakalır insan.
“Daha dün kara kıştı” der. “Ne zaman vurdu bahar, ben ne ara böyle oldum?”
Öyle iyi gelir ki Ege’ye bahar; İzmirli sokaklara dökülür. Kimse tutamaz.
Hepi topu 3 gün sürer, kafaya kimseciği takmaz.
O yüzden ne diyecekseniz bi’zaamet kışın söyleyiniz.
Bizim buralara imdi geldi bahar; telaşımız var.

Tabiatın şifalı otları Bodrum Ot Festivali’nde

Hastasıyım bu coğrafyanın yazının, kışının, mutfak ve ot kültürünün... Alaçatı’nın 4 yıl önce ortaya attığı Ot Festivali konsepti giderek canım gülüm Ege’nin tüm köylerine, kasabalarına, hatta turizm merkezlerine yayılıyor. Urla, başarılı bir festival geçirdi. Önümüzdeki hafta sıra Bodrum’da. 13-14 Nisan’da ise Alaçatı’da nefis bir ot festivali var. Çünkü tabiat bize mucizevi otlar sunuyor. Bunları sofralarımıza getirmek bizlere kalıyor. İşte Bodrum Ot Festivali bu mucizevi otları bir araya getirecek, ustalarıyla hayatımıza renk katacak. Her sene farklı zamanlarda yeşeren, doğanın mucizesi bu otlar “BODRUM OT FEST” ile kendilerini bize anlatacak...
6 - 7 Nisan 2013 tarihlerinde Bodrum Yalı Beldesi Gerenkuyu Mevkii’nde gerçekleşecek olan “BODRUM OT FEST” çeşitli organizasyon ve yarışmalarla 2 gün sürecek. Cumartesi – Pazar günleri 11.00 - 18.00 saatleri arasında sürecek olan festivalde, otlar köylü pazarıyla satışa sunulacak. Festival, Bodrum’a özgü çalgıcılar, ot sergileri, gün boyu sürecek etkinlikler ve yöresel ot yemekleri yarışması ile devam edecek.
Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi’nin (KADEM), Bodrum Belediyesi, Yalı Belediyesi ve Bodrum Kültür Sanat Topluluğu (BKST) destekleri ile organize ettiği “BODRUM OT FEST” hayatımıza tat katan ve mucizevi faydaları olan, yenebilir otları tanıtacak, şefleriyle, ustalarıyla sofralarımıza taşıyacak. Lezzetli yemeklerin yanı sıra sağlıklı yaşam için de faydalı olan otlar bir şenlik havasında tanıtılacak.

Haberin Devamı

İRFAN TAZE BİTTİ BAHAR VERELİM

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Latin Caz Grubu Cuban Jazz Quartet Alaçatı’da

IPOD’umda dinlemelere doyamadığım Cuban Jazz Quartet; İstanbul’dan sonra İzmir’deki tek galası için Alaçatı Kapari Otel’e geliyor. Robby Ameen, Alain Perez, Baris D. Yazıcı ve Emir Ersoy’dan oluşan dünyaca ünlü latin caz dörtlüsü Cuban Jazz Quartet ile Alaçatı sezonu erken açıyor. 6 Nisan Cumartesi günü İstanbul’dan sonra İzmir’de tek konser verecek olan grubun konser biletleri limitsiz yerli içki dahil 100 liradan satılıyor. Otel; baharı Alaçatı’da muhteşem bir caz konseri ile karşılamak isteyenlere kişi başına 175 liralık özel konaklamalı paket fırsatı da sunuluyor.
Grup 2010 yılında Emir Ersoy’un “Cuban Portrait” albümünün Amerika turnesi için Robby Ameen ile tanışıp çalışmaya başlamasıyla kuruldu. 2010 yılından itibaren birçok konser veren grup yakın zamanda yeni bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Anadolu ezgilerini latincaz ritmleri ile harmanlamayı planlayan grup konserlerinde Emir Ersoy’un “Cuban Portrait”, Robby Ameen’in “Days in The Life” ve Alain Perez’in “Apetecible” albümlerinde yer alan bestelerinin dışında dünya latincaz örneklerinden oluşan repertuarlarını son derece dinamik bir şekilde izleyicilere sunuyor.
Ayrıntılı bilgi ve biletler için; (0) 232 716 06 74’ü arayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İRFAN TAZE BİTTİ BAHAR VERELİM

Yazarın Tüm Yazıları