İranlı kadınların voleybola olan ilgisi...

Güncelleme Tarihi:

İranlı kadınların voleybola olan ilgisi...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 11:11

Ankara'da düzenlenen Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) Bayan Aday Hakem Kursuna katılan İranlı kadın hakemler Zeinap Hacghi ve Masoumeh Esmailzadeh Fashami, voleybolun İranlı kadınların en sevdiği sporların başında geldiğini söyledi.

Kurs kapsamında adayların pratik yapması için düzenlenen Paidar Demir Turnuvasında maç yöneten hakemlerden Masoumeh Esmailzadeh Fashami, yaptığı açıklamada, “İran'da istediğimiz sporu özgürce yapabiliyoruz, voleybol ise en çok ilgi gören branşlardan biri” dedi.

Uzun yıllar voleybol oynadıktan sonra hakemliğe geçtiğini anlatan Fashami, “Voleybolu çok seviyorum, bu yüzden oyunculuğu bıraktıktan sonra hakemliğe yöneldim. Buradaki kursu tamamladıktan sonra da uluslararası hakem olacağım. Voleyboldan sonra en çok sevdiğim spor ise yüzme” diye konuştu.

İran'da kadınlar arasında spor yapma oranının yüksek olduğunu dile getiren Fashami, şöyle devam etti: “Aklınıza gelebilecek her türlü branş var. Hentbol, basketbol, yüzme, voleybol en yaygın olan branşlar. Erkeklerin olmadığı salonlarda kıyafet zorunluluğu yok ama erkekler varsa belli sınırlamalar oluyor. Yüzme müsabakalarına erkekler girmiyor. Diğer branşlarda da eğer erkek izleyici ya da görevli bulunacaksa ona göre giyiniyoruz. Spor yapmamız için önümüzde bir engel yok.”

Evli ve iki çocuklu fizik öğretmeni olduğunu anlatan Fashami, eşinin de eski bir futbolcu olduğunu belirterek, “Eşim hem oyunculuk hem hakemlik kariyerime büyük destek verdi. Evlenip çocuk yaptıktan sonra da spora devam edebiliyoruz. Şu an ben buradayım ve çocuklarıma eşim bakıyor” dedi.

Zeinap Hacghi de voleybolu çok sevdiğini ve 12 yıl oyunculuk yaptığını söyledi.

Hakemlik yapmaktan da büyük zevk aldığını dile getiren Hacghi, uluslararası maçlarda görev almayı sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!