İranlı güreşçiler Türkiye'ye gönderilmiyor

Güncelleme Tarihi:

İranlı güreşçiler Türkiyeye gönderilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 13:37

İran'ın son dönemlerde sıklıkla yaptığı "Türkiye'ye gitmeyin" şeklinde çıkışlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez de Türkiye’de düzenlenecek uluslararası Vehbi Emre ve Yaşar Doğu güreş turnuvalarına katılmayacağını bildiren İran, konunun nedeni hakkında açıklama yapma gereği dahi duymadı.

Haberin Devamı

İran, Türkiye'de düzenlenecek Uluslararası Vehbi Emre ve Yaşar Doğu Güreş Turnuvaları'na katılmayacağını bildirdi. Bu ay içinde düzenlenecek her iki turnuvaya katılmaya hazırlanan İran takımlarının Türkiye'ye gelişi, İran Spor Bakanlığı'nın talimatı üzerine lağvedildi. Bakanlığın neden böyle bir karar aldığına ilişkin ise ayrıntı verilmedi.

İran Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Yetkili mercilerin karşı çıkması nedeniyle 4-5 Mart tarihlerinde yapılacak Uluslararası Vehbi Emre Turnuvası ile 12 Mart'ta düzenlenecek Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'na gidilmeyecek" denildi.

İran daha önce de çok kez güvenlik gerekçesi gibi saçma mazeretleri göstererek ‘Türkiye’ye gitmeme’ konusunda bildiriler yayınlamıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!