İran'ın gözü kulağı Reza Zarrab'da! Ne diyeceğini merakla beklediler

Güncelleme Tarihi:

İranın gözü kulağı Reza Zarrabda Ne diyeceğini merakla beklediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 11:12

İran, ABD'de Reza Zarrab'ın tanıklık yaptığı davayı yakından takip ediyor. Ancak İran'ın davaya ilgisi, ABD'nin yönelttiği "ambargonun delinmesi" suçlamalarından çok, Zarrab'ın İran'da hapiste olan milyarder işadamı Babek Zencani ile ilişkisine kilitlenmiş durumda.

Haberin Devamı

Birgün'ün gazetesinin Al Monitor'dan aktardığı habere göre, İran ve Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab’ın ABD mahkemesinde verdiği ifadeler İran medyasında geniş yer buluyor. Ancak bu ilgi, ABD’nin asıl suçlamalarından, yani İran’a yönelik yaptırımların delindiği iddiasından kaynaklanmıyor.

İlginin sebebi Zarrab’ın İran’da şu an hapiste olan milyarder işadamı Babek Zencani ile ilişkilendirilmiş olması.
İran ve özellikle ülkenin petrol sektörü, nükleer anlaşmanın sağlandığı 2015 yılı öncesinde ağır yaptırımlara maruz kalmıştı.

Yaptırımlar, petrol satışlarını ayarlayan ve ihracattan gelen parayı Tahran yönetimi yerine alan aracılar üzerinden baypas edildi. En önemli aracılardan biri olan Zencani büyük paralar kazandı ve lüks bir hayat sürdü. Hatta bazı haberlere göre 13,5 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle dünyanın en zengin 65’inci kişisi oldu. Ancak İran Petrol Bakanlığı, petrol ihracatından bakanlığa vermesi gereken paraları ödemediği suçlamasıyla Zencani’ye dava açtı. Zencani yargılandı ve idam cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!