İran'ı köşeye sıkıştıran harita... Her yerdeler!

Güncelleme Tarihi:

İranı köşeye sıkıştıran harita... Her yerdeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:43

İran'ın çevresindeki ABD üslerine ilişkin harita inanılmaz. İran resmen ABD tarafından kıskaca alınmış! ABD'nin üsleri bakın hangi ülkelerde bulunuyor.

Haberin Devamı

İran ile ABD arasındaki gerilimin üst düzeye çıktığı dönemde, İran'ı çevreleyen ABD üslerini gösteren bir harita ortaya çıktı. Haritaya bakılacak olursa; İran, doğudan, batıdan, kuzeyden ve güneyden ABD ablukasına alınmış görünüyor...

Ortadoğu'daki Arap ülkelerinin hemen hemen tamamında ABD'nin askeri üsleri bulunuyor. Bu ülkeler de İran'ın batı sınırında yer alıyor. Irak, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ABD askeri üslerinin olduğu ülkelerden bazıları. 11 Eylül'ü bahane ederek Afganistan'ı da işgal eden ABD, İran'ı doğudan da kuşatmış bulunuyor. Afganistan'ın dışında Pakistan'da da ABD üsleri yer alıyor.

İran'ın kuzeyinde yer alan bölgede de ABD üsleri bulunuyor. Kırgızistan ve Tacikistan ABD askeri üslerinin bulunduğu ülkeler. İran'ın canını sıkan batısındaki askeri üslerden bazıları da Türkiye topraklarında bulunuyor.

Haberin Devamı

ASKERİ MÜDAHALE OLUR MU?
ABD'de Donald Trump döneminin resmen başlamasıyla, Tahran-Washington ilişkileri hiç olmadığı kadar gerildi. Trump'ın, İran'ı "terörist devlet" olarak tanımlaması da ateşi körükledi.

Trump, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin "İran'a askeri müdahaleyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna, "Masadaki her seçeneği değerlendiriyoruz" cevabını vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!