İran'ı karıştıran maç

Güncelleme Tarihi:

İranı karıştıran maç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 11:32

İran'da oynanan Tractor Sazi - Naft Tehran arasında oynanan ve şampiyonu belirleyecek karşılaşmada büyük bir skandal yaşandı.

Haberin Devamı

Ligde şampiyonluk maçına çıkan Tractor takımı 3-1 önde götürdüğü karşılaşmadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Ancak bunun tek sebebi statta yapılan yanlış anonstan kaynaklandığı ortaya çıkınca stat bir anda savaş alanına döndü.

İranı karıştıran maç


Şampiyonluğun bir diğer adayı Sepahan'ın yenik durumda olduğunun anons edilmesiyle rahatlayan Tractor sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Taraftarlar ve teknik heyet şampiyonluğu büyük bir coşkuyla yaşarken Sepehan'ın maçı kazandığı öğrenilince sevinç yerini bir anda büyük bir öfkeye bıraktı.

Taraftarlar ve güvenlik güçleri arasında çıkan olaylar sırasında pek çok kişi yaralandı. Olay çıkaran taraftarların da büyük çoğunluğu gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İranı karıştıran maç


İran'da yayın yapan 90 TV'de maçla ilgili olarak "Böyle bir hadise dünyanın hiçbir yerinde olmazken iran'da gerçek oldu. Karşılaşma sonrası taraftarlarla güvenlik güçleri çatıştı. Alınan bilgilere göre statta internet, radyo, TV ve hatta mobil telefon hatları bile kesildi" ifadelerine yer verildi.


2010 yılında Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu kaybettiği maçta da buna benzer bir anons skandalı yaşanmıştı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği anonsu yapılınca sarı lacivertliler şampiyonluk kutlaması yapmış, ancak Bursaspor'un 2-1 kazandığı anlaşılınca stat karışmış, büyük olaylar çıkmıştı.

İranı karıştıran maç


İranı karıştıran maç

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!