İran’dan Bitlis’e turizm atağı

Güncelleme Tarihi:

İran’dan Bitlis’e turizm atağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 12:10

İran’dan Bitlis’e turizm atağı

Haberin Devamı

Fettah YEŞİLYAPRAK/ TATVAN,(Bitlis)-(DHA)- BİTLİS'in Tatvan İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TATSO) girişimleri ile başlatılan İran-Bitlis turizm atağı kapsamında turizm acentelerinin temsilcilerinden oluşan 30 kişilik İran heyeti, kente geldi. Gelen heyeti esnaf güllerle karşıladı.
Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle İran ile turizm ve ticaretin gelişmesine katkı sunulması için Tatvan'dan 10 kişilik bir ekip 31 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında 4 günlük bir İran seyahati gerçekleştirdi. TATSO heyeti burada turizm, maden, inşaat, tekstil ve gıda sektörü başta olmak üzere birçok alanda görüşmeler gerçekleştirdi.
Görüşmelerin ardından bugün de İran'dan turizm acentelerinin temsilcilerinden oluşan 30 kişilik İran kafilesi, Bitlis’in Tatvan İlçesi'ne geldi. İran’dan Bitlis’e başlatılacak olan turizm atağı öncesi kentte bulunan tarihi ve turistik yerleri gezen İran heyeti kentin tarihi ve turistik mekanlarına hayran kaldı.
İran kafilesi ilk olarak Ahlat İlçesi'nde giderek burada tarihi ve turistik mekanları gezdi. Ardından Bitlis Eren Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ahlat Meslek Yüksekokuluna geçen heyet burada faaliyet gösteren el sanatları ürünlerinin teşhir salonu gezerek, sergiye sunulan eserleri tek tek inceledi. Daha sonra Ahlat Belediyesi'ni ziyaret eden heyeti Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çoban, bu tür girişimlerin önemine değinerek girişime öncülük eden TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ve üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ahlat ziyaretinin ardından Tatvan İlçesi'ne gelip burada alışveriş yapan İran heyetini esnaf güllerle karşıladı. İran heyeti ardından belediye tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Tatvan Belediye Başkan Vekili Baki Menteş, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, TATSO yönetim kurulu ve üyelerinin de katıldığı yemekte konuşma yapan Tatvan Belediye Başkan Vekili Baki Menteş, İran heyetini Tatvan’da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Girişimin önemine vurgu yapan Menteş, İran’la yapılacak olan karşılıklı ziyaretlerin hem İran’a hem de Tatvan’a olumlu geri dönüşleri ve katkıları olacağını kaydederek, İran heyeti üyelerine ilçenin tanıtım kitaplarından hediye etti.
TATSO Başkanı Bilal Dağdağan kentte turizm ve ticaretin geliştirilmesi için başlattıkları girişimlerin çok faydalı olduğunu belirterek, amaçlarının durgun olan piyasaya nasıl canlılık kazandırmak olduğunu söyledi. Dağdağan, "Bununla ilgili istişareler yapmak, bir de ambargo kalkan İran'dan ekonomik olarak nasıl faydalanabilir ve karşılıklı nasıl alışveriş yaparız? Bununla ilgili çalışmalar yapmak için girişimlerimiz oldu. Çok şükür bu girişimin meyvelerini almaya başladık. Bu kapsamda İran’dan gelen ilk 30 kişilik turizm ekibini ilimizde misafir ediyoruz. Gelen heyete ilimizdeki tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek bu mekanları yerinde görmelerini sağlıyoruz. İnşallah bu ilk kafilenin ardından İran’dan gerek turizm amaçlı ve gerekse yatırım amaçlı olarak gelecek olan kişi sayısı her geçen gün artacaktır. Dolayısıyla bununda ilimiz, ilçelerimiz ve esnafımızın ekonomisine olumlu katkıları olacaktır. Bu anlamda karşılıklı sık sık ziyaretlerimiz devam edecektir" diye konuştu.
İran’da gelen heyet üyeleri ise, gördükleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek, Bitlis ve ilçelerini gezdikten sonra duydukları hayranlıklarını dile getirdi. Acenteler aracılığıyla bundan sonra İran’dan Bitlis’e daha çok turist getireceklerini ifade eden İran heyeti, gerçekleştirdikleri bu ziyaretin ardından Bitlis-İran arasında ciddi bir turizm atacağı başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!