İran’dan ABD’ye tatbikat misillemesi

Güncelleme Tarihi:

İran’dan ABD’ye tatbikat misillemesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 21:03

ABD Başkanı Donald Trump’ın iktidara gelmesiyle birlikte Washington yönetimi ile İran arasında ipler giderek gerilmeye başladı.

Haberin Devamı

İran’ın balistik füze denemesinin ardından ABD, önceki gün İranlı 13 şahıs ve 12 şirketi yaptırım listesine aldı. Bunun üzerine İran Devrim Muhafızları sürpriz bir tatbikata başladı. Tatbikatta füze ve radar sistemleri, komuta ve kontrol merkezleri ve siber savaş sistemleri deneniyor. Devrim Muhafızları’nın sitesinde askeri tatbikatın amacının “İran devriminin gücünü göstermek ve yaptırımları reddetmek” olduğu belirtildi.

‘KÜKREYEN FÜZELERİMİZ TEPELERİNE DÜŞER

İki tarafın üst düzey yöneticilerinden de karşılıklı ağır suçlamalar ve tehditler geldi. ABD Savunma Bakanı Emekli General James Mattis, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlediği basın toplantısında İran’ı “terörün en büyük devlet sponsoru” olarak niteledi, ancak ABD’nin Ortadoğu’daki askeri varlığını artırma gibi bir planı olmadığını da ekledi. İran Devrim Muhafızları’nın Uzay ve Havacılık Birimi’nin başındaki isim olan Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, “İran’ın güvenliğini korumak için gece gündüz çalışıyoruz. Eğer düşmanlardan en ufak bir yanlış adım görürsek, kükreyen füzelerimiz başlarına düşecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!