İran'daki fotoğraflara büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

İrandaki fotoğraflara büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 20:01

Tahran Uluslararası Kitap Fuarını ziyaret eden bazı İranlıların, Suriye'deki harabelere ve aralarındaki insanlara ait trajik fotoğraflar önünde hatıra fotoğrafları çektirmesi sosyal medyada tepki topladı.

Haberin Devamı

Önünde hatıra fotoğrafı çektirilen panoda, bombardımanlarda harabeye dönmüş Halep'teki yıkım ile enkazların arasında yakınlarını ve eşyalarını arayan insanlar görülüyor. İran Öğrenciler Derneği eski üyesi Elburz Zahidi, motosiklet üzerinde Suriye'nin harabeleriyle hatıra fotoğrafı çektirenlere sosyal medya üzerinden "boş mahluklar" diyerek tepki gösterdi.Siyaset Bilimi öğrencisi Mehdi Emiri ise Facebook'ta paylaştığı "Bütün İslam ülkeleri 8 bin Müslüman'ın öldürüldüğü Bosna'yı destekledi ancak Suriye'de 400 bin kişi öldürülmesine rağmen hatıra fotoğrafı çektiriyoruz." ifadesiyle tepkisini ortaya koydu.

İrandaki fotoğraflara büyük tepki

Haberin Devamı

Uluslararası birçok ödül sahibi İranlı karikatürist Mana Nistani ise yaşananlara çizdiği karikatürle tepkisini gösterdi. Nistani, fotoğraf çektiren İranlıların yerine Beşar Esad'I koyduğu karikatüründe Suriye halkını da fotoğraflardaki motorsikletin altında çizdi. Nistani'nin çizdiği fotoğraf sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Leyla Nikunazar ise sosyal medya hesabından bu fotoğraflarla toplumun Suriye'de dökülen kana ortak olduğunu söyledi. 

İrandaki fotoğraflara büyük tepki

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!