İran'da eşcinsel yok

Güncelleme Tarihi:

İranda eşcinsel yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 12:17

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu toplantıları için gittiği New York'taki ilk açıklamalarında, İsrail'i işgalci olmakla ve ırkçılıkla suçladı. Bu nedenle İsrail'i tanımadıklarını belirten konuk Cumhurbaşkanı, ülkesinin eşcinsellere yönelik tutumuyla ilgili soruya ise “İran'da eşcinsel yok” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

New York ziyaretinin başında Siyonizm karşıtı bir Yahudi grubun önde gelen isimleriyle görüşen Ahmedinejad, Washington'daki Ulusal Basın Kulübüyle video konferans aracılığıyla basın toplantısı düzenledi.
Ahmedinejad, “İsrail rejimini, işgal ve ırkçılık üzerine kurulduğu için tanımıyoruz” dedi ve Suriye ile Lübnan'ı işaret ederek, İsrail'in sürekli olarak komşularına saldırdığını söyledi. İran Cumhurbaşkanı, “İsrail, insanları öldürüyor, insanları evlerinden sürüyor” diye konuştu.

ABD'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Ahmedinejad, Washington'ın dünyayı yönetmeye çalışma biçimine karşı olduklarını, bu yöntemin yanlış olduğunu düşündüklerini belirterek, ABD'nin yönteminin savaşa, ayrımcılığa ve kan dökülmesine yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu arada, Columbia Üniversitesi'nin Dünya Liderleri Forumu için Ahmedinjad'ı konuşma yapmak amacıyla davet etmesi tepkilere neden oldu.

New York Daily News gazetesi, Ahmedinejad'ın New York'a gelişini baş sayfada “Kötü (şer) adam indi” başlığıyla duyurdu. Tepkilerin nedeni olarak da “Nazilerin, Yahudi soykırımını inkar eden ve ABD'nin terörizmi desteklemekle suçladığı kişinin, ülkenin en saygın üniversitelerinden birinde kürsüye çıkarılmaması gerektiği” görüşleri gösterildi.

ÜNİVERSİTEDE TEPKİLİ KARŞILAMA

Ahmedinejad, gittiği Columbia Üniversitesi'nde de tepkilerle karşılandı.
Üniversite rektörü Lee Bollinger, İran Cumhurbaşkanını, “Yahudi soykırımının abartıldığı” ve “İsrail'in haritadan silinmesi gerektiği” gibi açıklamalarından ötürü, “dar kafalı ve gaddar bir diktatör” diye takdim etti.

Ahmedinejad da rektörün bu tutumuna “Bu dostça olmayan karşılamanın etkisi altında kalmayacağım” diyerek, doğrudan yanıt vermedi. Ahmedinejad, daha önceki açıklamalarıyla ilgili olarak bilgi eksikliğinin bulunduğunu, amacının bugün Filistinlilerin karşı karşıya bulunduğu haksızlıkların nedenini sorgulamak olduğunu belirtti.

"İRAN'DA EŞCİNSEL YOK"

Haberin Devamı

Bu arada, İran Cumhurbaşkanı, üniversitedeki kısa konuşmasının ardından soru cevap bölümünde, ülkesinde eşcinsellere yönelik tutumla ilgili sorular üzerine “İran'da eşcinsel olmadığını” söyledi ve “İran'da eşcinseller olduğunu kim söylemiş?” diye sordu. “İran'da böyle bir olay yok. Bunun olduğunu size kim söyledi bilmiyorum” diye konuşunca üniversite salonundaki izleyicilerin gülüşmeleriyle karşılaşan Ahmedinejad, “Sizin ülkenizdeki gibi İran'da eşcinseller yok” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!