İran’a turizm daveti

Güncelleme Tarihi:

İran’a turizm daveti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 01:00

İran’ın başkenti Tahran’da 10. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’na katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İranlı turistleri Türkiye’ye davet etti. Yayman, “İki ülke arasında daha fazla turist geliş-gidişi olmalı” dedi.

Haberin Devamı

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen 10. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’na, Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman katıldı. Fuarın açılışında yaptığı konuşmasında iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel dostluğa değien Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İranlı turistleri Türkiye’ye davet ederek, özetle şunları söyledi:

TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKE

“Türkiye güvenli bir ülkedir. Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar, Paris ne kadar güvenliyse Kapadokya da o kadar güvenlidir. Türkiye, dünyada en çok turist gelen 6’ncı ülke konumunda. 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerini kısa zamanda atlattık. Türkiye-İran dostluğunu ete kemiğe büründürmek istiyoruz. İki ülke arasında daha fazla turist geliş-gidişi olmalı. İranlı dostlarımıza çağrımız şudur; ‘Gelin, İran’ı Türkiye’de daha fazla tanıtın ve Türkiye’ye uçuşlar konusunda kolaylıklar sağlayın. Bu iki halk arasındaki dostluk daha fazla ilerlesin’.

DUYGU VE DİL BİRLİĞİ

Mevlana, ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar kardeştir ve anlaşabilirler’ diyor. İran ile hem dil birliğimiz hem de duygu birliğimiz var.
İran’la kültür, turizm ve sanat alanında daha fazla işbirliği yapmak istiyoruz. İranlı dostlarımız Türkiye’nin turizm tecrübelerinden faydalanabilir. İran’dan Türkiye’ye bir milyon 600 bin civarında turist geliyor. Biz bunu daha fazla arttırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Turizm Haftası’nda ülkemizi dünyanın en fazla turist gelen 3’üncü ülkesi yapma hedefine ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız.”

Haberin Devamı

İRANLI TUR OPERATÖRLERİNİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE KARARLIYIZ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, iki gün süren fuarın açılışını İran İrşad ve Kültür Bakanı Rıza Salihi Emiri, İran Kültürel Mirası, El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zehra Ahmedipur ile birlikte yaptı. Hüseyin Yayman, Türkiye standını da ziyaret ederek, İranlı misafirlere baklava ve lokum ikram etti. Yayman daha sonra, İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmed Ali Rıza Beygi ve İran İç ve Dış Turizminden Sorumlu Rahmani Muvahhid ile görüşmelerde bulunarak, zaman zaman İran’dan Türkiye’ye tur satışlarına getirilen sınırlandırmaların sebep olduğu sorunları anlattı. Yayman, “Buraya turizm alanında yaşadığınız sorunları bizzat sizden dinlemeye geldik. Çözüm yollarını bulmak için buradayız. Türkiye’ye turist götüren İranlı tur operatörlerinin sorunlarını çözmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!