İran kökenli Münih katliamcısı, Hitler’e hayranmış

Güncelleme Tarihi:

İran kökenli Münih katliamcısı, Hitler’e hayranmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 11:57

Almanya’nın Münih kentinde dokuz kişiyi öldürüp 35 kişiyi yaraladıktan sonra intihar eden İran kökenli Alman vatandaşı 18 yaşındaki Ali David Sonboly’nin azılı ırkçı ve Hitler hayranı olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

İran kökenli Münih katliamcısı, Hitler’e hayranmış

Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre Ali David Sonboly, kendini Aryan ırkından görüyordu. Hitler’in yaş günü olan 20 Nisan’da doğmuş olmasını da bir ‘işaret’ olarak gören Sonboly’nin üstün ırk kompleksi vardı. Aryan ırkının anavatanının İran olmasıyla övünen saldırgan, Türklere ve Araplara kin besliyordu. Ali David Sonboly saldırıyı Norveç’te aşırı sağcı Breivik’in 77 kişiyi öldürdüğü olayın beşinci yıl dönümünde gerçekleştirmiş olması da bu şüpheleri güçlendirdi. Güvenlik birimleri, Sonboly’nin cuma akşamı Münih’te öldürdüğü dokuz kişinin de göçmen kökenli olmasının bir tesadüf olmadığına işaret etti. 

Haberin Devamı

BAĞLANTISI VARDI

Alman polisi, Ali David Sonboly ile bağlantısı olan 15 yaşındaki bir genci Ludwigsburg kenti civarında gözaltına aldı. Gözaltına alınan gencin evinde 300 mermi, bıçak, patlayıcı yapımında kullanılan kimyasal maddeler buldu. Polis, şüpheli gencin gittiği okulda ‘amok’ saldırısı planları yaptığından şüpheleniyor. Evde yapılan aramada okuldan nasıl kaçacağına dair bir plan da bulunan genç, daha önce amok olaylarına ilgi duyduğu, ancak sonra vazgeçtiği söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!