İran fırsatlar sunuyor

Güncelleme Tarihi:

İran fırsatlar sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 01:08

EKONOMİ Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım Başkanlığı’ndaki Türk iş heyeti, 8-11 Ağustos 2015 tarihleri arasında İran’ı ziyaret etti. Heyette yer alan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, ziyaretle ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

İran’da Türk heyetinin çok sıcak karşılandığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, İran’a ambargonun kaldırılması kararı sonrasında Türkiye’den yapılan ilk üst düzey ziyaret olması açısından hem Türk tarafı, hem de İran tarafı açısından tarihi bir ziyaret olduğunu kaydetti. İran’ın 80 milyonluk nüfusu, 400 milyar doları aşan gayri safi milli hasılası ve yaklaşık 35 yıldır ambargo nedeniyle tüketime aç bir konumda olması nedeniyle büyük fırsatlara gebe olduğuna işaret eden Tarakçıoğlu, "İran’ın 80 milyon nüfusunun yüzde 55’i 30 yaşının altında. Bütün sektörler açısından potansiyel tüketici konumundalar. Özellikle İran’da olmayan yeni teknoloji tabanlı sektörlere ilgi duyuyorlar" dedi.

İran fırsatlar sunuyor

Haberin Devamı

İran’ın yeniden yapılanma sürecine gireceğini anlatan EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, "İran’da havaalanları, yollar, barajlar, limanlar inşa edilecek. İnşaat sektörü başta olmak üzere bir çok sektör İran’da yeni iş bağlantıları fırsatı yakalayacak" diye konuştu.

Türkiye ile İran arasında 30 milyar dolar dış ticaret hacmi hedeflendiğini ifade eden Tarakçıoğlu, bu hedefe ulaşmak için iki tarafın da istekli olduğuna şahit olduklarını söyledi. Tarakçıoğlu, Ege Bölgesi’ndeki gıda sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerin İran pazarında önümüzdeki süreçte konumlarını güçlendirebilecekleri bir ortamın oluştuğunu, İran’da Türk sanayicilerinin yapacakları yatırımla sadece İran’da değil, tüm Ortadoğu pazarında pazar paylarını arttırabileceklerini sözlerine ekledi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım Başkanlığı’ndaki Türk Heyeti, İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Sayın Mahmud Vaizi Başkanlığı’ndaki İran Heyeti ile bir araya geldi. İran’da Türkiye’den sorumlu bakan olan Vaizi, Türk işadamlarını İran’da yatırıma davet etti. Türk Heyeti, İran’ın Türkiye Özel Temsilcisi ve Karma Ekonomik Komisyon Eş Başkanı olan İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi dışında; İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı Valiollah Afkhami Rad; İran Yol ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Amir Amini ve İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odaları Başkanı Mohsen Jalalpour ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

TAHRAN CONFAİR 2015’TE TÜRKİYE DAMGASI

İran’da düzenlenen en büyük ve önemli fuarlardan biri olan Tahran Confair 2015 Yapı ve Yapı Malzemeleri Fuarı’na Türkiye damgasını vurdu. Türkiye’nin 53 firma ile en büyük uluslararası katılımcı ülke olduğu fuarı ziyaret eden Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve Türk Heyeti, stantları ziyaret etti.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım Başkanlığı’ndaki İran Ticaret Heyetine, Türkiye - İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, Türkiye - İran İş Konseyi Başkan Yardımcısı Osman Aksoy ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu’nun yanı sıra Vestel Dış Ticaret A.Ş., Gübretaş, STFA İnşaat, Yüksel İnşaat, Eser Taahhüt, Cengiz İnşaat, Kalyon İnşaat firmaları yetkilileri ve Ekonomi Bakanlığı bürokratları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!